«Energy Solutions»: πράσινα δίκτυα τηλεπικοινωνιών



Η Nokia Siemens Networks παρουσίασε τα «Energy Solutions» μια σειρά προτάσεων για την ενεργειακή βελτίωση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Τα «Energy Solutions», τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να ελαττώνουν το λειτουργικό κόστος ενός δικτύου, μπορούν να μειώσουν την ενέργεια που καταναλώνεται στα δίκτυα, αξιοποιώντας αποδοτικότερη τεχνολογία και ανανεώσιμες πηγές.
«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία προς μια πιο αποδοτική και βιώσιμη ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων», δήλωσε ο κ. Αθανάσιος Έξαρχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα.
Η εταιρεία μέσω της υιοθέτησης ενός ευφυούς συστήματος ελέγχου ενέργειας-με τη δυνατότητα να παρακολουθεί από απόσταση όλες τις πηγές τροφοδοσίας- το οποίο διαχειρίζεται τη φόρτιση και την εκφόρτιση των μπαταριών, επιτρέποντας επίσης τον έλεγχο και τη συλλογή δεδομένων από απόσταση, έχει στόχο την επίτευξη της μέγιστης οικονομίας σε καύσιμα.
Οι προτάσεις «Energy Solutions» μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας, μέσω της καλύτερης διαχείρισης της ισχύος που χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα στοιχεία του δικτύου, όπως οι σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Έξαρχο, στην Ελλάδα κυμαίνονται μεταξύ 10.000-15.000.
Επίσης, επιτρέπουν την αποδοτική και συμφέρουσα επέκταση των δικτύων σε μη αστικές  και απομακρυσμένες περιοχές και μειώνουν την ανάγκη χρησιμοποίησης γεννητριών ντίζελ, σηματοδοτώντας έναν πιο οικονομικό και οικολογικό τρόπο επέκτασης της ευρυζωνικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...