Κόλπος Μεξικού: ρίχνουν τσιμέντο για να σταματήσουν τη διαρροή


Βαριά λάσπη και σκυρόδεμαεπιχειρεί να ρίξει στο πηγάδι εξόρυξης πετρελαίου η BP για να σταματήσει τη διαρροή που προκαλεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.
Η πρωτοφανής, λόγου του βάθους στο οποίο λαμβάνει χώρα, επιχείρηση έχει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης.
Μάλιστα ο Μπάρακ Ομπάμαπου θα επισκεφθεί τον Κόλπο του Μεξικού για δεύτερη φορά την Παρασκευή σκοπεύει να προωθήσει αυστηρότερους κανονισμούς στις θαλάσσιες εξορύξεις πετρελαίου και αερίου και να σταματήσει την έκδοση νέων αδειών εξόρυξης στην Αρκτική.
Από την BP πιστεύουν ότι έξι ώρες μετά το πέρας της επιχείρησης έγχυσης τσιμέντου στο ρήγμα του αγωγού έβγαινε λάσπη και όχι πετρέλαιο χωρίς να μπορούν να το επιβεβαιώσουν με σιγουριά, καθώς θα χρειαστούν ακόμα δύο μέρες για ασφαλή συμπεράσματα.
Ο Γενικός Διευθυντής της BP Τόνυ Χέϊγουορντ έδωσε πιθανότητες επιτυχίας 60% με 70% στην επιχείρηση.
Η BP έχει παραδεχτεί μια σειρά σφαλμάτων και παραλείψεων στη λειτουργία της πλατφόρμας Deepwater Horizon που οδήγησαν στο θάνατο 11 εργατών και στη διαρροή , μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 26,5 εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...