Nissan: αισιόδοξες προβλέψεις για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Nissan και Renault, που συνεργάζονται από το 1999, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειάζονται κίνητρα από τις κυβερνήσεις ώστε να τροφοδοτούν την αγορά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς οι πωλήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 500.000 και θα φτάσουν το 1 εκατ. τον χρόνο.
Η Nissan, που σύντομα θα διαθέσει στην αγορά το ηλεκτρικό μοντέλο Nissan Leaf, ανακοίνωσε ότι σε αυτή τη φάση χρειάζεται κίνητρα από την κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει την περιορισμένη ζήτηση, ωστόσο θεωρεί ότι μελλοντικά δεν θα έχει ανάγκη για κυβερνητική βοήθεια.
«Πρέπει να φτάσουμε τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Από εκεί και πέρα θα τις αυξήσουμε εύκολα, γεγονός που θα μας επιτρέψει να μειώσουμε το κόστος» τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Nissan – Renault, Carlos Ghosn.
«Θεωρούμε ότι πρέπει να φτάσουμε τις 500.000 με 1 εκατ. πωλήσεις τον χρόνο. Αν το καταφέρουμε αυτό, δεν θα χρειαζόμαστε κυβερνητική στήριξη. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τα επόμενα δυο με τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις πρέπει να δίνουν κίνητρα για να πετύχουμε τις πωλήσεις που θέλουμε και τότε θα μπορέσουμε εύκολα να μειώσουμε το κόστος», διευκρίνισε ο Carlos Tavares, διευθυντής πωλήσεων της Nissan στις ΗΠΑ.
Στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμούν ότι το κόστος των μπαταριών που χρησιμοποιούνται στο Leaf και στα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Nissan – Renault, θα μειωθεί σημαντικά μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Nissan επένδυσε 1,7 εκατ. δολάρια για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου στη Βόρειο Αμερική, δημιουργώντας 1.300 νέες θέσεις εργασίας.
Για το econews.gr Φ. Νικολάου
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...