Μαλάουι: Ζευγάρι ομοφυλοφίλων καταδικάσθηκε για "σοδομισμό"


Πρώτα τους πάντρεψαν και μετά τους καταδίκασαν για "παραβίαση του νόμου της φύσης" και τους επέβαλαν ποινή κάθειρξης 14 ετών, την ανώτατη ποινή με βάση τον ποινικό κώδικα του Μαλάουι.

Ο Στίβεν Μοντζέζα (αριστερά) και ο σύντροφός του Τιουόνγκε ΤσιμπαλάνγκαΟ Στίβεν Μοντζέζα (αριστερά) και ο σύντροφός του Τιουόνγκε Τσιμπαλάνγκα 
Ο λόγος για ένα ζεύγος ομοφυλόφιλων, οι οποίοι μετά την τέλεση της πρώτης συμβολικής γαμήλιας τελετής ομοφυλοφίλων στη χώρα θα οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.
Ο 26χρονος Στίβεν Μοντζέζα και ο 20χρονος Τιουόνγκε Τσιμπαλάνγκα καταδικάσθηκαν για σοδομισμό και συνελήφθησαν μετά την τέλεση μιας συμβολικής παραδοσιακής γαμήλιας τελετής, στις 28 Δεκεμβρίου.
"Καταδικάζω αυτούς τους δυο στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή επειδή θέλω να σταματήσω τους γιους και τις κόρες μας να ακολουθήσουν αυτό το τρομερό παράδειγμα", δήλωσε ο δικαστής Νιακουάουα Ουζίουα Ουζίουα.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του ζευγαριού τονίζοντας ότι παραβιάσθηκαν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...