Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Ντένις Χόπερ


Πέθανε το Σάββατο 29 Μαίου σε ηλικία 74 ετών ο διάσημος ηθοποιός του ΧόλιγουντΝτένις Χόπερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
Ο Ντένις Χόπερ έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την κλασσική ταινία του 1969«Easy Rider»,  στην οποία σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε, ενώ υπέγραφε και το σενάριο μαζί με τον Πήτερ Φόντα.
Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος υπέφερε από καρκίνο του προστάτη, πέθανε στις 6,15 το απόγευμα στο σπίτι του στο Βένις της Καλιφόρνιας, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του και τους φίλους του.
Στη διάρκεια της καριέρας του, συμμετείχε σε πολλές ταινίες όπως «Αποκάλυψη Τώρα», « Μπλε Βελούδο», «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία», «Speed», «Ο Γίγαντας» κ.α.
Ο Ντένις Χόπερ σκηνοθέτησε το 1969 την ταινία «Ξέγνοιαστος Καβαλάρης» , ενώ έγραψε το σενάριο μαζί με τον Πήτερ Φόντα, όπου συμμετείχαν και στην ταινία, μαζί με τον άγνωστο τότε ηθοποιό Τζακ Νίκολσον.
Μαζί με τον Πήτερ Φόντα, ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1969.
Επίσης, έλαβε πάρα πολύ καλές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Ντέηβιντ Λιντς, «Μπλε Βελούδο» και για την ταινία «Hoosiers», όπου η τελευταία του εξασφάλισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.
Εκτός από ηθοποιός ήταν φωτογράφος, γλύπτης και ζωγράφος.
Για το i-live.gr Λίντα Σπυρέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...