Πρώτη η Nokia τελευταία η Nintendo στο νέο οδηγό της Greenpeace


Τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν στη νέα έκθεση της Greenpeace για τις εταιρείες ηλεκτρονικών ηNintendo και η Toshiba. Αντίθετα, η έκθεση «επιβραβεύει» τις προσπάθειες της Nokia και τηςSony Ericson για ανακύκλωση ηλεκτρονικών αποβλήτων, ενεργειακή επάρκεια και αντικατάσταση των επικίνδυνων υλικών.
Η Greenpeace παρουσίασε την τριμηνιαία έκθεσή της με τίτλο«Οδηγός για Πράσινες Εταιρείες Ηλεκτρονικών» στο Τόκιο. Στην έκθεση κατατάσσονται 18 πολυεθνικές εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών με κριτήριο την τήρηση περιβαλλοντικών προδιαγραφών.
Στόχος της Greenpeace είναι η κατάργηση επιβλαβών ουσιών και χημικών στην παραγωγική διαδικασία. Η μεγαλύτερη ζημιά για το περιβάλλον δημιουργείται από το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) και Βρωμιωμένα επιβραδυντικά φλόγας (BFRs), που περνούν ακόμα και στη διατροφική αλυσίδα.
Σύμφωνα με την Iza Kruszewska, ερευνήτρια της Greenpeace, οι τοξικές διοξίνες απελευθερώνονται όταν καίγονται τα πλαστικά καλώδια στις αναπτυσσόμενες χώρες, μια διαδικασία πολύ επικίνδυνη.
Στη λίστα με τις πράσινες εταιρείες ηλεκτρονικών, η Nintendo καταλαμβάνει την τελευταία θέση, ενώ επισημαίνεται ότι πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία που δεν δέχτηκε ποτέ να ξεκινήσει διάλογο με την Greenpeace.
Η Nintendo δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, ωστόσο στελέχη της τόνισαν ότι «κάθε περιβαλλοντική οργάνωση κάνει διαφορετικές ερωτήσεις και τείνει να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα θέματα παρά να κοιτά τη γενική εικόνα.
Η Toshiba, που πρωτοστατεί στον χώρο των ηλεκτρονικών όμως συμμετέχει και στην κατασκευή πυρηνικών εγκαταστάσεων, έπεσε από την τρίτη θέση τον Δεκέμβριο στην 14η.
Η χαμηλή κατάταξη οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τήρησε τη δέσμευσή της για «ηλεκτρονικά χωρίς PVC και BFRs μέχρι την 1η Απριλίου του 2010».
Σε ανακοίνωσή του ο ηλεκτρονικός γίγαντας αναφέρει «η Toshiba θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την αντικατάσταση των χημικών αυτών στα ψηφιακά της προϊόντα, αξιολογώντας παράλληλα το κόστος, την παραγωγικότητα, την απόδοση και άλλους παράγοντες.
Την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Nokia, ενώ δεύτερη έρχεται η Sony Ericson. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Philips, και ακολουθούν η Motorola και η Apple.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...