Κλιματική αλλαγή: Aπειλή για τη διεθνή ασφάλεια


Απειλή για τη διεθνή ασφάλεια χαρακτηρίζει ο γενικός διευθυντής του UNEP, Ακίμ Στάινερ,  τις φυσικές καταστροφές, που επιδεινώνονται λόγω της επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής.
Επισημαίνοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα, ο διευθυντής του UNEP προειδοποίησε για τις απειλές που προκύπτουν για το περιβάλλον και την ανθρωπότητα, αναφέροντας τα παραδείγματα της Σομαλίας, που πλήττεται από την ξηρασίακαι του Πακιστάν που πλήττεται από τις πλημμύρες.
Παράλληλα, μίλησε για τους κινδύνους στη...
διατροφική ασφάλεια.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή απειλεί τη διεθνή ασφάλεια.
«Οι λιμοί, η άνοδος του επιπέδου της θάλασσας αποτελούν απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Η επόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής τον Δεκέμβριο, πρέπει να είναι αποφασιστικής σημασίας. Οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να τεθούν επικεφαλής της αντιμετώπισης, αλλά οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει επίσης να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν απλοί θεατές», κατέληξε.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...