Ρεκόρ όλων των εποχών για την Apple




H Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου για το 2011, το οποίο τελείωσε για την εταιρεία στις 25 Ιουνίου. Το ότι θα ήταν καλό ήταν σίγουρο για τους αναλυτές. Το ότι ωστόσο θα ήταν το καλύτερο στην ιστορία της εταιρείας ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις.

Συνολικά η Apple μπόρεσε να κάνει τζίρο μέσα στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2011 πάνω από 28,57 δις δολάρια – περισσότερα από ποτέ. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα καθαρό κέρδος περίπου 7,31 δις δολάρια ή σε 7,79 δολάρια ανά μετοχή.

Το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ο τζίρος ανήλθε στα 15,7 δις δολάρια και το καθαρό κέρδος στα 3,25 δις δολάρια. Και για πρώτη φορά περισσότερο από το 60% του κύκλου εργασιών έγινε εκτός ΗΠΑ.

Αιτία για το νέο ρεκόρ είναι οι... πολύ καλές πωλήσεις σε όλες τις περιοχές. Συγκεκριμένα η Apple κατάφερε να πουλήσει 3,95 εκ. Macs, 14% περισσότερους σε σχέση με πέρσι. Αλλά και παραπάνω από τα διπλάσια iPhones (142%).

Πολύ καλά τα πήγαν και οι πωλήσεις του iPad με 9,25 εκατομμύρια πωληθέντες συσκευές παρά τα προβλήματα διαθεσιμότητας, κάτι που αντιστοιχεί σε μια αύξηση κατά 183%.

Μόνο οι πωλήσεις του iPod υποχώρησαν κατά 20% - αλλά ανήλθαν στο εντυπωσιακό νούμερο των 7,54 εκατομμυρίων πωλήσεων.

Η Apple δεν ανακοίνωσε στοιχεία για τις πωλήσεις που έκανε μέσω του iTunes και του App Store.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...