Ανάλυση απόδοσης των παικτών του Ολυμπιακού

Ο Π. Γκαραγκάνης αναλύει τους ερυθρόλευκους που έπαιξαν με την Πολόνια. Ποιος ξεχώρισε, ποιοι θέλουν δουλειά, σε ποιον υποκλίνεται.


Αποστολή στην Αυστρία: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Το Sport24.gr βρέθηκε στο Γένμπαχ και αναλύει την παρουσία των 23 παικτών που αγωνίστηκαν στο πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο κόντρα στην Πολόνια Βαρσοβίας.

Εντεκάδα πρώτου μέρους


Κοστάνσο: Έχουμε επισημάνει, εδώ από το Ζέεφελντ, τη συμπεριφορά του στις προπονήσεις. Είναι ικανός τερματοφύλακας, αλλά κάνει το εύκολο-δύσκολο και έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Πρώτη επαφή με την μπάλα στον αγώνα και παραλίγο να “κρεμάσει” την ομάδα του. Φανταστείτε να ήταν επίσημο ματς. Ευτυχώς που επρόκειτο για φιλικό παιχνίδι.

Γκαλίτσιος: Ο γνωστός Γκαλίτσιος που ξέρουμε. Δεν βοήθησε επιθετικά, αμυντικά κράτησε τη θέση του, αλλά είναι παίκτης με συγκεκριμένο αγωνιστικό ταβάνι. Δεν είχε καλή συνεργασία με τον Χαβίτο στη δεξιά πλευρά. Περιμένει την ετυμηγορία του προπονητή του.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Χωρίς να κάνει κάτι το φοβερό, δίνει σιγουριά στην άμυνα και τους συμπαίκτες του. Αυτός είναι ο ηγέτης της ερυθρόλευκης άμυνας και αυτός κατά την γνώμη του υπογράφοντος πρέπει να είναι ο πρώτος αρχηγός του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Τοροσίδης: Έπαιξε αριστερό στόπερ ελλείψει άλλων λύσεων και δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από τη μεσοεπιθετική γραμμή της πολωνικής ομάδας. Αυτό που ενδιαφέρει, όμως, τον κόσμο της ομάδας είναι αν θα παραμείνει στο έμψυχο δυναμικό. Έχει... ζουμί ακόμα αυτή η υπόθεση, να το ξέρετε.

Χολέμπας: Ξεκινάει από θέση ισχύος για το αριστερό άκρο της άμυνας. Μαχητής, τρεχαντήρι, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε. Στο ημίχρονο που αγωνίστηκε, ήταν ο δεύτερος καλύτερος σε απόδοση μετά τον Σουμπίνιο. Κι όμως, ο Έβαλντ Λίνεν πρόλαβε να αφήσει έργο.

Ουρτάδο: Βαρύς, εκτός κλίματος αγώνα, υπέπεσε και στο ανόητο πέναλτι, με το οποίο ο Ολυμπιακός δέχθηκε την ισοφάριση. Το θετικό είναι πως έβγαλε άνετα την προετοιμασία. Μπορεί, όμως, να κάνει τη διαφορά στο ερυθρόλευκο κέντρο και να δούμε τον Ουρτάδο της Εσπανιόλ; Ο Βαλβέρδε τον πιστεύει και είναι ο μόνος που ελπίζει ακόμα...

Σουμπίνιο: Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Έτρεξε, μάρκαρε, πίεσε, προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδι, ενώ είχε και δοκάρι. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να αποκτήσει παίκτη στη μεσαία γραμμή και δη μπροστά από τα δύο στόπερ. Κάθε άλλο...

Χαβίτο: Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του, έδειξε σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Έχει ελαφρυντικό πως δεν έπαιξε ποδόσφαιρο από τον Γενάρη και έπειτα. Θέλει πολλή δουλειά.

Ριέρα: Είχε καλές στιγμές και μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Δεν του “βγήκαν” κάποιες περίτεχνες ενέργειες, αλλά η ποιότητά του δεν αμφισβητείται. Δούλεψε πολύ στο Ζέεφελντ και εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιοΟ αριθμός 11 στην πλάτη είναι βαριά κληρονομιά.

Γκρμπιτς: Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε (αφού πρώτα έκανε το κλέψιμο) και αφιέρωσε το γκολ στον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς. Ο Μαυροβούνιος άρχισε ιδανικά την ερυθρόλευκη καριέρα του, αλλά στο υπόλοιπο διάστημα που αγωνίστηκε δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Πάντελιτς: “Έσπασε” ωραία την μπάλα δεξιά και αριστερά, έχασε και ένα γκολ, που για την κλάση του έπρεπε να το έχει πετύχει, αλλά η άμυνα της Πολόνια ένιωσε τον Σέρβο για τα καλά.



Εντεκάδα δεύτερου μέρους:


Δασκαλάκης: Θεατής στη μεγαλύτερη διάρκεια, δεν χρειάστηκε να επέμβει στις δύο καλές στιγμές της πολωνικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Κατηύθυνε την άμυνα και έδειξε να ζει το παιχνίδι.

Μανιάτης: Είναι σε καλή κατάσταση, επιχείρησε αρκετές κούρσες από τα δεξιά και επιβεβαίωσε την αξιόλογη εικόνα που έδειξε στις προπονήσεις του Ζέεφελντ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν.

Παπάζογλου: Το παλεύει χωρίς αμφιβολία. Το πάθος του για να μείνει, τον οδηγεί σε αχρείαστα μαρκαρίσματα. Σε ένα από αυτά, πήρε κίτρινη κάρτα. Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, φτάνει να πειστεί και ο Βαλβέρδε.

Μαρκάνο: Δεν δέχθηκε πίεση, αγωνιζόμενος ως αριστερός στόπερ. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και μπορεί να την “κατεβάσει” στο κέντρο και να παράξει παιχνίδι. Παίκτης του προπονητή.

Βαλεριάνος: Ήταν λίγο αγχωμένος, αλλά ο Βαλβέρδε ποντάρει στο ταλέντο του. Στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν καλός, επιθετικά μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Σιγά-σιγά, όμως. Ο “Βάλε” αξίζει να παραμείνει.

Μοδέστο: Ο Κορσικανός άρχισε από εκεί που τελείωσε πέρυσι, όντας εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή. Η αυτοπεποίθησή του, είναι αυτή που κάνει πλέον τη διαφορά. Εργαλείο από τα λίγα.

Ιμπαγάσα: Ο μαέστρος του Ολυμπιακού έχει ονοματεπώνυμο. Αριέλ Ιμπαγάσα. “Γλύκανε” το παιχνίδι της ομάδας στη μεσαία γραμμή στο δεύτερο μέρος. Κάνει το ποδόσφαιρο να μοιάζει τόσο απλό. Υπόκλιση.

Κατάι: Βαρύς ο Σέρβος στο ανεπίσημο ντεμπούτο του. Έπαιξε δεξιά και εκτός από μία... ποδιά δεν θυμάμαι άλλη αξιοσημείωτη ενέργεια. Θέλει δουλειά ακόμα και να αφομοιώσει το στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Τζεμπούρ: Από τους πιο δραστήριους. Ξεκίνησε αριστερά, αλλά μετά τον τραυματισμό του Μιραλάς μετατοπίστηκε στη κορυφή. Έχασε ευκαιρίες και θα είχε σκοράρει, αν ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια.

Φουστέρ: Μας έχει διαψεύσει, ευχάριστα, όλους. Πολύτιμος παίκτης στη διάταξη του Βαλβέρδε, κάνει δουλειά που δεν φαίνεται στον απλό θεατή. Εξαίσιο τελείωμα με το αριστερό στην κίνηση και ένα ακόμα ωραίο γκολ από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό.

Μιραλάς: Τί να γράψεις για τον Βέλγο; Άτυχος. Έπεσε θύμα του σκληρού παιχνιδιού της Πολόνια. Ας ελπίσουμε να μην έχει κάτι σοβαρό. Εν αναμονή της μαγνητικής τομογραφίας.

Νικλητσιώτης: Δεν θα έπαιζε, όπως μας είπε ο Βαλβέρδε, αλλά μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή στη θέση του Βέλγου, που τραυματίστηκε. Ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ, με έξοχη πάσα στον κενό χώρο και τον αμαρκάριστο Φουστέρ. Αν δεν παραμείνει, “πληρώνει” την πληθώρα επιλογών που έχει ο Βαλβέρδε από τη μέση και μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...