Τα χρυσά παιδιά του Facebook ανοίγουν νέες ψηφιακές μπίζνες

Το Facebook μετρά μόλις έξι χρόνια ζωής κι όμως είναι πλέον κατεστημένο. Κάποια από τα χρυσά παιδιά που το δημιούργησανγιατί δεν ήταν μόνο ο ξεχωριστός κ. Μαρκ Ζούκερμπεργκ- δεν αντέχουν πια να ανήκουν στην καθεστηκυία τάξη. Παραμένουν νέοι, όχι μόνο ηλικιακά αλλά και στην ψυχή. Ετσι αποχωρούν, για να ...
κάνουν ό,τι ξέρουν καλύτερα: νέες καινοτόμους ιντερνετικές εταιρείες.

Ο Ντάστιν Μόσκοβιτς, ο οποίος ήταν παρών σε εκείνον τον κοιτώνα του Χάρβαρντ που γεννήθηκε το Facebook, έφυγε και ίδρυσε την Αsana, που κατασκευάζει λογισμικό για την «καλύτερη εργασιακή συνεργασία». Ο Κρις Χιουζ, ένας ακόμη 26άρης και συνιδρυτής, την έκανε για να στήσει το Jumo, ένα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης για «ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο». Δύο ακόμη επιτελικά στελέχη, οι Τσάρλι Σίβερ και Ανταμ ντ΄ Αντζελο δημιούργησαν το Quora, μια ιστοσελίδα ερωτήσεων και απαντήσεων. Τελευταίο κρούσμα; Εις εκ των μάνατζερ, ο Ντέιβ Μόριν, ετοιμάζει με άκρα μυστικότητα το Ρath.

Βέβαια, όλοι οι παραπάνω ακολουθούν έναν κανόνα της Σίλικον Βάλεϊ: την πατροκτονία... Συνέβη και στην ΡayΡal (από τα σπλάγχνα της γεννήθηκε το ΥouΤube). Είναι συχνό φαινόμενο στην Google, τα απολωλότα πρόβατα της οποίας είναι πολλά και ψυχωμένα, που θα έλεγε κι ο ποιητής. Πάντως το Facebook δεν είναι εύκολος αντίπαλος και η αγορά περιμένει πολλά από τα χρυσά άλλοτε παιδιά του.

http://tnsite.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...