Επενδύουν εκατομμύρια στην ασφάλειά τους

Μπορεί λόγω της οικονομικής κρίσης να πλήττονται οι περισσότερες επιχειρήσεις, αλλά ο κλάδος των security φαίνεται να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.

Η αυξημένη εγκληματικότητα και η ανασφάλεια που δημιουργεί στους πολίτες, οδηγεί τους περισσότερους να...
επενδύουν στην ασφάλειάς τους, κάτι που κάνει τον τζίρο των εταιρειών security να εκτοξεύεται στα ύψη.

Ενδεικτικά, οι εταιρείες security και εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας, έκαναν το 2009 τζίρο μισού δισεκατομμυρίου ευρώ στη χώρα μας.

Φέτος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Έθνος", έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των πολιτών που καταφεύγουν στις εταιρείες που υπόσχονται να κάνουν το σπίτι τους φρούριο, με κόστος που ξεκινά από τα 600 και μπορεί να ανέλθει στα 3.000 ευρώ.

Ιδιοκτήτης εταιρείας security αναφέρει ότι "από τον περασμένο Νοέμβριο και μετά υπήρξε μία εκπληκτική άνοδος στις πωλήσεις συστημάτων ασφαλείας. Μιλάμε για μια πραγματική έξαρση. Ο κόσμος είναι φοβισμένος και αναζητά λύσεις", τόνισε.

Να σημειωθεί πως οι περισσότεροι άνθρωποι που κατέφυγαν στις εταιρείες security είχαν πέσει θύματα διαρρήξεων και όσοι μάλιστα βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της ληστείας ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά περισσότερα χρήματα.

Μέσα στο 2009 σημειώθηκαν 90.000 ληστείες έναντι 50.000 το 2005, το ποσοστό δηλαδή της εγκληματικότητας σημείωσε αύξηση κατά 80%.

H αύξηση της ζήτησης για προστασία εμφανίζεται ραγδαία τους τελευταίους μήνες. Οι εταιρείες διαθέτουν αυτοκίνητα που κάνουν περιπολίες και σπεύδουν στο σπίτι του πελάτη όταν υπάρξει συναγερμός, με τη συγκεκριμένη υπηρεσία να κοστίζει 60-70 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ICAP, τα επόμενα δύο χρόνια η συνολική αξία της αγοράς υπηρεσιών ασφαλείας και φύλαξης αναμένεται να κινηθεί ανοδικά, αν και με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με το 2008-2009.

Όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως προμηθεύονται συναγερμούς και ηλεκτρονικά προϊόντα ασφαλείας, τα οποία στη συνέχεια τοποθετούν στα σπίτια τους με τη βοήθεια τεχνικών.

Οι Έλληνες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, ξόδεψαν 90 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας το 2008, ποσό που το 2010 αναμένεται να αγγίξει τα 105 εκατομμύρια ευρώ.

http://www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...