Τρώμε σωστά ενάντια στον χρόνο

Τρώμε σωστά ενάντια στον χρόνο
Είναι αποδεδειγμένο ότι η διατροφή έχει άμεση επίδραση στον οργανισμό και απόλυτη σχέση με τη γήρανση των κυττάρων. Επομένως, είναι απαραίτητο για να είμαστε σε φόρμα να διαλέγουμε σωστά ό,τι βάζουμε στο πιάτο μας. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα νιάτα και την υγεία μας, ιδού οι απαραίτητες επιλογές...

Ντόπινγκ στην ανοσία με ψευδάργυρο 

Μας βοηθάει να μη γίνουμε στόχος των βακτηρίων και των ιών! Το συγκεκριμένο ιχνοστοιχείο ενισχύει την ικανότητα των αντισωμάτων να εξουδετερώνουν τους εξωτερικούς εχθρούς και πολλαπλασιάζει τα λευκά αιμοσφαίρια, τα λεγόμενα και «στρατιώτες» του ανοσοποιητικού.
Πού βρίσκουμε τον ψευδάργυρο; Στα ψάρια, τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή. Ο τόνος, το συκώτι, το μοσχαρίσιο κρέας ή τα πουλερικά (κοτόπουλο, γαλοπούλα) και τα τυριά τύπου beaufort και conte, καθώς και το ψωμί σίκαλης και βρώμης είναι επίσης πηγές ψευδαργύρου.
Γερά αγγεία και καρδιά 

Ω3: συμβάλλει στη ρευστότητα του αίματος και την πρόληψη των θρόμβων, μειώνοντας τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων. Το DHA, ένα από τα λιπαρά οξέα της ομάδας, προστατεύει από τις διαταραχές του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες). Βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια (ρέγκα, τόνο, σολομό), στις νωπές σαρδέλες, στα έλαια και στην ελαιοκράμβη, στα καρύδια, στο λινάρι, το φύτρο σιταριού και το μαρούλι. Καταναλώνετε λοιπόν τρεις φορές την εβδομάδα ψάρι και συμπεριλάβετε σε κάθε γεύμα μισή κουταλιά της σούπας λάδι.
Πράσινο τσάι: είναι πλούσιο σε κατεχίνες (φλαβονοειδή) και περιορίζει τη συσσώρευση κοιλιακού λίπους που είναι η αιτία των καρδιαγγειακών παθήσεων και του μεταβολικού συνδρόμου. Στην πραγματικότητα οι κατεχίνες ρυθμίζουν την έκκριση ινσουλίνης και μειώνουν την αποθήκευση των υδατανθράκωων. Τα σάκχαρα που δεν χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό μετατρέπονται σε λίπος, οπότε καταλαβαίνουμε τη σωτήρια δράση του πράσινου τσαγιού. Γι’ αυτό θυμηθείτε, πέντε φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα το λίπος κάνουν πέρα. Διαλέξτε τσάι ιαπωνικού τύπου που είναι πλουσιότερο σε κατεχίνες.
Τόνωση του εγκεφάλου
Τα Ω3 λιπαρά είναι επίσης απαραίτητα για την καλή νοητική λειτουργία (ζωηρότητα πνεύματος, συγκέντρωση) και την ισχυρή μνήμη. Είναι τα σημαντικότερα συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών του εγκεφάλου. Βάλτε λοιπόν για έναν ακόμη λόγο στο διαιτολόγιό σας τα λιπαρά ψάρια και μην ξεχνάτε να καταναλώνετε μισή κουταλιά της σούπας αγνό ελαιόλαδο με κάθε γεύμα σας.

Απαραίτητα είναι επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν μεγάλη συγκέντρωση καροτενοειδών. Ετσι, βάλτε στη διατροφή σας σπανάκι, ξερά βερίκοκα, μάνγκο, πιπεριές, κάρδαμο και πεπόνι. Δύο μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα και θα έχετε μυαλό ξυράφι!
Και μην ξεχνάτε ότι οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια) που είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και που μπορούμε να καταναλώνουμε σαν σνακ κάθε ημέρα, εκτός του ότι βάζουν το μυαλό μας να δουλεύει ρολόι, βοηθούν την επιδερμίδα μας να είναι λαμπερή και φρέσκια αλλά και την όρασή μας να βρίσκεται σε καλά επίπεδα.
Γεροί μέχρι κόκαλο
Μια βυσσινάδα μπορεί να μειώσει τη δραστηριότητα των ενζύμων που καταστρέφουν το κολλαγόνο των αρθρώσεων. Τρία ποτήρια χυμό από βύσσινο την εβδομάδα -κι όποτε βρείτε γλυκό του κουταλιού μην το αρνηθείτε- είναι πραγματικά μοναδικά για την υγεία των αρθρώσεών μας. Και μην ξεχνάτε τις ιδιότητες του τζίντζερ. Αυτό το αρωματικό ρίζωμα από την Ασία έχει σαράντα αντιοξειδωτικά, τα συστατικά των οποίων θα περιόριζαν τη φλεγμονώδη διαδικασία στις αρθρώσεις, ιδιαίτερα στον τομέα μιας προχωρημένης ρευματοειδούς αρθρίτιδας που εξακολουθεί να είναι μια πολύ εξουθενωτική ασθένεια. Δοκιμάστε το λοιπόν με όλα τα πιάτα άφοβα!
Γοητευτικός γεννιέσαι...

Γεννιέται κανείς γοητευτικός ή γίνεται; Πώς γίνεται ορισμένοι άνδρες και γυναίκες να είναι ολοφάνερα τόσο πιο ελκυστικοί και σέξι σε σχέση με τους υπόλοιπους; Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που γοητεύουν πάντα; Τα ερωτήματα απασχολούν χρόνια τώρα επιστήμονες και πολλούς απλούς ανθρώπους. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, το μυστικό βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στο επίπεδο οξειδωτικού στρες, στο οποίο υποβλήθηκε ένας οργανισμός πριν γεννηθεί, με άλλα λόγια η γοητεία προκαθορίζεται πριν από τη γέννηση.

Το έμβρυο χαρακτηρίζεται από πλαστικότητα και επομένως διαμορφώνεται από το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται, δηλαδή από το περιβάλλον που του εξασφαλίζει η μητέρα του. Οι ελλείψεις θρεπτικών συστατικών μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του εμβρύου, όπως γενετικές ανωμαλίες (για παράδειγμα, βλάβες στον νευρικό του σωλήνα), ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης, μειωμένη συστηματική ανάπτυξη, πρόωρο τοκετό και χαμηλό βάρος γέννησης, μειωμένο νευρολογικό επίπεδο, αυξημένο κίνδυνο νεογνικής αιμορραγίας και διάρροιας κ.λπ.

Η νέα μελέτη από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού υπό τον δόκτορα Στίβεν Γκάγκεσταντ, σύμφωνα με τον βρετανικό «Independent», διαπίστωσε ότι οι άνδρες που «βαθμολογούνται» από τις γυναίκες ότι είναι οι πιο ελκυστικοί από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης, έχουν τα μικρότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες στον οργανισμό τους.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...