Κλιματική αλλαγή: πρίγκιπας Κάρολος vs σκεπτικιστών

Δριμύτατη επίθεση εναντίον των σκεπτικιστών της κλιματικής αλλαγής εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας, κατά την ομιλία του σε συνέδριο που διοργάνωσε το Cambridge με θέμα «Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα».
Πιο συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Κάρολος κατέκρινε τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής επειδή «αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος», ενώ χλεύασε την ψευδο-επιστήμη τους».
«Οι άνθρωποι άκουσαν τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής και την ψευδο-επιστήμη που πλασάρουν. Σε όλη μου τη ζωή με  έχουν κατηγορήσει άπειρες φορές ότι πλασάρω ψευδο-επιστήμη, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Τι ειρωνεία…», είπε ο πρίγκιπας Κάρολος.
«Έχω ήδη αναφερθεί στο πρόβλημα του σκεπτικισμού της κλιματικής αλλαγής. Φαίνεται πως το πρόβλημα αυτό εντείνεται αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ακούσουν τις φωνές αυτές που λένε ότι όλα θα πάνε καλά, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας κανονικά καθώς όλη αυτή η φασαρία σχετικά με την καταστροφή του πλανήτη έχει ως στόχο να υπονομεύσει τους θεσμούς του καπιταλιστικού συστήματος», τόνισε ο πρίγκιπας της Ουαλίας.
«Λοιπόν κυρίες και κύριοι νομίζω ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη και δεν μπορούμε απλά να κάτσουμε πίσω και να παρακολουθούμε χωρίς να αναλάβουμε δράση», κατέληξε.
Τις τελευταίες δεκαετίες ο πρίγκιπας Κάρολος έχει προσπαθήσει να επηρεάσει την κοινή γνώμη, μιλώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιματική αλλαγή και υλοποιώντας προγράμματα για την προστασία των τροπικών δασών.
Επισημαίνεται μάλιστα ότι οι ομιλίες του για τις συνέπειες ης κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο της Συνόδου της Κοπεγχάγης, ήταν από αυτές που ξεχώρισαν.
Πηγή econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...