Το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου οδήγησε σε αύξηση των καταγγελιών

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς ΔιαδικτύουSafeline.gr. κατέγραψε ραγδαία αύξηση στον αριθμό των καταγγελιών για παράνομες δραστηριότητες και παράνομο περιεχόμενοστο διαδίκτυο για το το πρώτο εξάμηνο του 2010.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου κατά τη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε αναμένεται να έχουν υποβληθεί από χρήστες του διαδικτύου γύρω στις 3.000 καταγγελίες, ενώ μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2010 και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των καταγγελιών κατά 153%.
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία μία στις τρεις καταγγελίες αφορά σε ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο, ενώ σχεδόν 1 στις 5 αφορά υποκλοπή ταυτότητας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, το Safeline.gr υπογραμμίζει ότι ανοδικά κινείται και ο αριθμός των καταγγελιών για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που αντιστοιχεί στο 38% των συνολικών καταγγελιών.
Οι αναφορές των χρηστών έχουν να κάνουν κυρίως με προσπάθειες υποκλοπής ταυτότητας, εκφοβισμό, απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκων, ρατσισμό και υποκλοπή κωδικών.
Newslink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...