Έλληνες επιστήμονες, οι Mertacor, μας έκαναν περήφανους

Έλληνες επιστήμονες, οι Mertacor, μας έκαναν περήφανους
Περήφανους μας έκανε μία τετραμελής ελληνική ερευνητική ομάδα, η Mertacor, του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Πληροφορίας και Υπολογισμών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, που πήρε «χρυσό» στην καινοτομία.
Η ομάδα Mertacor, αποτελείται από τον Λάμπρο Σταυρογιάννη, απόφοιτο του τμήματος και μεταπτυχιακό φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Southampton, τον Κυριάκο Χατζηδημητρίου, υποψήφιο διδάκτορα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, τον Ανδρέα Συμεωνίδη, λέκτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και τον Περικλή Μήτκα, καθηγητή του εν λόγω τμήματος.
Οι Έλληνες επιστήμονες δημιούργησαν ένα λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο διαθέτει εξελιγμένες δυνατότητες λήψης αποφάσεων και επικοινωνίας, ενώ μπορεί να εκτελέσει αυτόματα και αυτόνομα ηλεκτρονικές συναλλαγές και να συμμετάσχει σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες στο Διαδίκτυο.
Η ομάδα του ΑΠΘ πήρε την πρωτιά ανάμεσα σε 30 ομάδες ξένων πανεπιστημίων. Επίσης ήρθε τρίτη στον κλάδο της ιντερνετικής διαφήμισης και έκτη στην κατηγορία «TAC Supply Chain Management», που αφορά τη χρήση του λογισμικού στην αλυσίδα εφοδιασμού μίας επιχείρησης.
Πηγή: Το Βήμα
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...