Γονίδιο επηρεάζει τις σεξουαλικές προτιμήσεις γυναικών

Γονίδιο επηρεάζει τις σεξουαλικές προτιμήσεις γυναικών
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές του Προηγμένου Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Νταεζόν της Νότιας Κορέας, η αποσιώπηση ενός και μόνο γονιδίου ήταν ικανή να κάνει τα θηλυκά έμβρυα ποντικού να γίνουν ομοφυλόφιλα. Συγκεκριμένα, το γονίδιο FucM, επηρεάζει τα επίπεδα οιστρογόνων στα οποία εκτίθεται ο εγκέφαλος και κάνει τα θηλυκά ποντίκια να συμπεριφέρονται σεξουαλικώς σαν αρσενικά καθώς αναπτύσσονταν.
Στην μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό « BMC Genetics», οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν το ένζυμο που παράγεται από το συγκεκριμένο γονίδιο (fucose mutarotase) επιδρά και στη σεξουαλικότητα των γυναικών. Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Τσανκγιού Παρκ, «τα θηλυκά μεταλλαγμένα ποντίκια εμφάνισαν ένα διαφορετικό πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο τα έκανε να έχουν έναν περισσότερο αρσενικό εγκέφαλο σε ό,τι αφορούσε τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους».
Την ίδια στιγμή, διαφορετικές μελέτες δείχνουν ότι πολλές γυναίκες αλλάζουν σεξουαλικό προσανατολισμό και γίνονται ομοφυλόφιλες μετά την τρίτη δεκαετία της ζωής τους. Σύμφωνα με μια από αυτές τις μελέτες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, και βασίστηκε σε συνεντεύξεις με 200 παντρεμένες λεσβίες, υπάρχουν πολλές πιθανότητες για μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα να νιώσει έλξη για το ίδιο φύλο κατά την ενήλικη ζωή της. Η επικεφαλής της μελέτης Κρίσταν Μόραν, τονίζει ότι οι λεσβίες που… «ανθίζουν» σε πιο ώριμη ηλικία είναι πολύ περισσότερες απ΄ ότι νομίζουμε, ωστόσο πιθανώς αρκετές από αυτές καταπιέζονται εξαιτίας κοινωνικών συμβάσεων όπως η οικογένεια και τα παιδιά που μπορεί να έχουν.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...