MTV-Swatch: online πλατφόρμα για νέους καλλιτέχνες

Το διεθνές δίκτυο του MTV (MTVNI) και ηSwatch ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσω μιας μεγάλης παγκόσμιας συνεργασίας για να δημιουργήσουν την πιο δημιουργική online art & design πλατφόρμα,www.swatchmtvplayground.com, για νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.
Το MTV που αποτελεί το νούμερο ένα ψυχαγωγικό σταθμό για νέους και η Swatch που είναι ταυτισμένη με την τέχνη, δημιουργούν μία ιστοσελίδα που θα έχει  πρωτοποριακά δρώμενα, νέα από το χώρο του design, καθώς επίσης και φρέσκιες ιδέες από όλο τον κόσμο. Στόχος της online πλατφόρμας είναι να αποτελέσει τον απόλυτο διαδικτυακό χώρο για τις νέες εξελίξεις που συμβαίνουν στο χώρο του Animation, της Μουσικής, του Κινηματογράφου, της Μόδας, του έντυπου Design, του Motion Graphics και του Illustration.
«Το www.swatchmtvplayground.com αποτελεί μια ιδέα της δημιουργικής ομάδας της Viacom Brand Solutions International και της Swatch, η οποία έγινε πραγματικότητα το 2009 με σκοπό να εμπνεύσει και να παροτρύνει τους νέους να ασχοληθούν με την τέχνη», εξηγεί ο  Antonio Canto, Senior Vice President της Viacom Brand Solutions International. «Το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, αποτέλεσε και το κίνητρο για την εξέλιξή του ως το πιο δημιουργικό portal για νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες, καθώς επίσης και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για παγκόσμια νέα από το χώρο της τέχνης, του design και των καλλιτεχνικών δρώμενων».
Η νέα και βελτιωμένη ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη σε 17 γλώσσες, αποτελώντας την πρώτη ιστοσελίδα καλλιτεχνικού περιεχομένου με τόσες γλωσσικές επιλογές και προηγμένες τεχνολογικές υπηρεσίες.
H Arlette-Elsa Emch, Πρόεδρος της Swatch, αναφέρει ότι «η τέχνη και ιδιαίτερα η μοντέρνα τέχνη αποτελούσε πάντα ένα σημαντικό πυλώνα για τη Swatch. Το Swatch MTV Playground  παρέχει τη δυνατότητα στο κοινό του MTV και σε καλλιτεχνικές κοινότητες να έρθουν σε επαφή με νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς από όλο τον κόσμο».
Το πρωτοποριακό site θα έχει πληροφορίες και συνεντεύξεις από άτομα που ξεχωρίζουν για τις ιδέες τους, δημιουργούν νέες τάσεις καθώς επίσης κι από ανερχόμενα νέα ταλέντα. Επίσης, οι καλλιτέχνες θα μπορούν να εκθέτουν τη δουλειά τους, να επικοινωνούν μεταξύ τους και να είναι μέρος ενός κοινωνικού δικτύου που προάγει και καλλιεργεί το ταλέντο τους.
Ο Δημιουργικός Διαγωνισμός Swatch MTV Playground 2010 προκαλεί τους νέους σχεδιαστές από όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν το πιο πρωτοποριακό σχέδιο για ένα ξεχωριστό ρολόι της Swatch και να κερδίσουν ένα ταξίδι για το World Expo 2010 στη Σαγκάη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
Η σχεδιάστρια μόδας και καλλιτέχνιδα Casette Playa (Cari Munden) θα είναι ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...