Η κρίση «σκοτώνει» τη λίμπιντο

Κατακόρυφη πτώση της ερωτικής επιθυμίας των Ελληνίδων κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο έδειξε έρευνα της εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Alco.
Ειδικότερα, ποσοστό 72% των γυναικών ανέστειλαν τις ερωτικές τους επαφές, μέσα στον γάμο, κατά την περίοδο της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας ουρολόγος – ανδρολόγος, Κ. Κωνσταντινίδης, η αραίωση –αν όχι πλήρης αναστολή των ερωτικών συνευρέσεων- οφείλεται στις ψυχολογικές επιπτώσεις της κρίσης και των κοινωνικών μεταβολών που αυτή συνεπάγεται.
Στην έρευνα συμμετείχαν 600 γυναίκες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σε ποσοστό 68% οι ερωτηθείσες δήλωσαν ότι μείωσαν τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών τους τελευταίους μήνες και ποσοστό 40% εξ αυτών αποδίδουν το γεγονός στην αρνητική επιρροή, που είχε στην ψυχολογία τους, η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στην ίδια ερώτηση, η αντίστοιχη απάντηση από τους άνδρες, ήταν μόλις σε ποσοστό 26%.
Σημειώνεται ότι 24 στις εκατό γυναίκες δήλωσαν ότι το κυριότερο συναίσθημα, που βιώνουν αυτή την περίοδο, είναι ηανασφάλεια, 27 η απογοήτευση, ενώ μόλις τρεις έχουν ελπίδα για το μέλλον.
Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι σε μια κοινωνία που έχει αναγάγει σε μέτρο των πάντων την έννοια του κέρδους, η σωματική ηδονή και η ψυχική ισορροπία «περνούν» από το «πορτοφόλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...