Ωραία χώρα για να πεθάνεις!

Ωραία χώρα για να πεθάνεις!
Μία πρωτότυπη έρευνα πραγματοποίησε το Economist Intelligence Unit, όσον αφορά τη χώρα που θα έπρεπε κάποιος να επιλέξει… για να πεθάνει.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Βρετανία είναι η καλύτερη χώρα για να αφήσει κανείς την τελευταία του πνοή. Ακολουθούν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επίσης η Ιρλανδία, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς. Όσο για τη χώρα μας… το Economist μας κατέταξε στην 29η θέση.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, οι ειδικοί συζήτησαν με τους επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας σε 40 χώρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα βασικότερα στοιχεία-κριτήρια για έναν ποιοτικό θάνατο ήταν η εύκολη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα και η κατάρτιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για μία σωστή περίθαλψη.

Η μελέτη του Economist, με τίτλο «Η Ποιότητα Θανάτου», πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ιδρύματος Lien και εξέτασε ποσοτικούς παράγοντες, όπως τα οικονομικά της υγείας, το προσδόκιμο επιβίωσης. Επίσης έλαβε υπόψιν ποιοτικούς παράγοντες όπως η ευαισθητοποίηση του κράτους και των πολιτών στο θέμα του θανάτου.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...