Παπανδρέου: Επιμένω, συνεχίζω

Της Μαρίνας Μάνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε απόψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου ανέφερε «συνεχίζουμε κανονικά, προχωράμε στο έργο μας» δείχνοντας μέχρι στιγμής τουλάχιστον να επιμένει στην επιλογή του δημοψηφίσματος. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι περίμενε τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε αυτή η απόφαση αφού η νέα συμφωνία για την Ελλάδα και κυρίως το κούρεμα του χρέους θίγουν συμφέροντα τα οποία και θα αντιδρούσαν με μεγάλη ένταση. Επιτέθηκε μάλιστα προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, στον Γιώργο Καρατζαφέρη και στην Ντόρα Μπακογιάννη –στους δύο τελευταίους επειδή κάλεσαν τους κυβερνητικούς βουλευτές να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ώστε να προκηρυχθούν εκλογές. 

Από την πλευρά των υπουργών οι κ.κ. Δ. Ρέππας, Μ. Χρυσοχοΐδης, Χρ. Παπουτσής, Π. Μπεγλίτης, Χ. Καστανίδης και Μ. Ξενογιαννακοπούλου εξέφρασαν την υποστήριξη τους στον πρωθυπουργό και στην επιλογή του δημοψηφίσματος.

Αντίθετα ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε αρνητικός στην επιλογή αυτή σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να τίθεται ένα τόσο σημαντικό θέμα σε δημοψήφισμα, ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί το ακριβές ερώτημα που θα τεθεί.

Η Άννα Διαμαντοπούλου συμφώνησε επί της ουσίας, αλλά έθεσε θέμα διαδικασίας (πώς θα διεξαχθεί, με τι ερώτημα κλπ.), σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει χρονικά.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι οι υπουργοί δεν ήταν ενημερωμένοι  για την εξαγγελία του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστούν όλοι χθες.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...