Ο γεννημένος στην Θεσσαλονίκη Peter Zeglis μάς χαρίζει μερικές συναρπαστικές εικόνες τοπίων απ’ όλον τον κόσμο.
Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις φωτογραφίες, ασπρόμαυρες ως επί το πλείστον, του Έλληνα φωτογράφου, στις οποίες σκοντάψαμε τυχαία σε ένα χαζολόγημα στο Διαδίκτυο. Ακόμη πιο εντυπωσιακό κι από τις άρτιες εικόνες του Peter Zeglis είναι το γεγονός πως ο Σαλονικός φωτογράφος είναι αυτοδίδακτος. Το ταξίδι του στον κόσμο της φωτογραφίας -και κατ’ επέκταση σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αφού με τον φακό του έχει φθάσει σε κάθε γωνιά της Γης για να «ζωγραφίσει» τα πιο όμορφα τοπία στις πιο εκστατικές τους στιγμές- ξεκίνησε κάπου στα 12 του όταν έμαθε πώς λειτουργεί η πολύπλοκη παλιά ρώσικη μηχανή των γονιών του.
Όπως διαβάζουμε στο site του Social Events με το οποίο συνεργάζεται: «Αυτοδίδακτος, με πρώτη εμπειρία στη φωτογραφία μια πολύπλοκη ρώσσικη camera. Το πιο δυνατό κίνητρο για να φωτογραφίζεις είναι αυτό το περίεργο φαινόμενο της παραμόρφωσης της πραγματικότητας, που με το χρόνο παραμένει στη μνήμη διαφορετική, με τον τρόπο που τραβήχτηκε η κάθε φωτογραφία. Μεγάλη πηγή έμπνευσης το ευρωπαϊκό και ασιατικό cinema καθώς και η νέα τεχνολογία στον τομέα της φωτογραφίας.
Αυτοδίδακτος, έμαθε πως λειτουργεί η camera με μια πολύπλοκη ρώσσικη Zenit των γονέων στην ηλικία των 12. Είναι πολλοί οι λόγοι που βγάζει φωτογραφίες αλλά αυτό που εξιτάρει και τον ωθεί περισσότερο είναι «μια παράξενη ιδιότητα που φαίνεται να έχει η φωτογραφία, να παραμορφώνει την πραγματικότητα και να μένει αυτή έτσι για πάντα. Αυτό που μένει στη μνήμη τελικά είναι αυτό που απεικονίζουν οι φωτογραφίες και μένει όπως έχει επιλέξει ο καθένας να τις τραβήξει.» Είναι πολλά τα είδη φωτογραφίας που ασχολείται αλλά κυρίως όσα έχουν τον άνθρωπο ως πρώτο θέμα, ειδικότερα τη σχέση του ανθρώπου με το χώρο. Οι πιο εμφανείς επιρροές είναι από το cinema και από ταξίδια, ειδικότερα στην Ιαπωνία, που θεωρείται η Μέκκα της street φωτογραφίας. Ασχολείται με τη φωτογραφία σαν hobby αλλά αναλαμβάνει και φωτογραφίσεις παντός είδους, πάντα με πολλή φαντασία.»

Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.