Πεντοζάλι για Guiness στις 7 Αυγούστου

Πεντοζάλι για Guiness στις 7 Αυγούστου
Στους ρυθμούς του πεντοζάλι θα χορέψουν χιλιάδες Κρητικοί -και όχι μόνο- σε μία χορευτική φιέστα, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου, ενώ οι συμμετέχοντες αναμένεται να λάβουν αντίγραφο του «Βραβείου Γκίνες» στο όνομά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη».

Μία ανθρώπινη αλυσίδα που θα εκτείνεται από τα Χανιά μέχρι και το Λασίθι θα αρχίσει ταυτόχρονα να χορεύει αργό πεντοζάλι, μία εκδήλωση που διοργανώθηκε από το σωματείο «Πλανήτης Κρήτη», ενώ στόχος του εγχειρήματος είναι «να σταλούν μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς».

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρεται:

«Ένα αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα ολόκληρο το νησί η Κρήτη, χορεύει στους μοναδικούς ρυθμούς του. Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιείται στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200.000 μέτρων. Ξεκινάει με αργό πεντοζάλη από 200.000 και πλέον χορευτές και ακολουθούν το χορό οι πατριώτες μας, η Ήπειρος, η Ρούμελη, ο Πόντος, η Ελλάδα ολόκληρη και οι ‘Φίλοι της Κρήτης’ μέσω των κατά τόπους σωματείων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη γη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη, ο "Πλανήτης Κρήτη", στέλνει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ΕΝΑ μαζί του».

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα προταθεί να ονομαστεί ο βασικός οδικός άξονας της Κρήτης ως «οδός των λαών της γης» με παράλληλη πρόταση αναβάθμισής του.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο βασικός άξονας θα χωριστεί νοητά σε ίσα τμήματα, όσες και οι χώρες που ο ΟΗΕ αναγνωρίζει, όπου σε κάθε τμήμα αυτού θα δοθεί με αλφαβητική σειρά και το αντίστοιχο όνομα της χώρας και, αντί για σύνορα, ένα γλυπτό που θα απεικονίζει δύο ανθρώπους αγκαλιασμένους να χορεύουν αργό πεντοζάλι, με τα χαρακτηριστικά των χωρών που αντιπροσωπεύουν.

H προσπάθεια αναμένεται να λάβει διεθνή προβολή, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με την ιστοσελίδα www.2000.gr.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...