Δεν αδυνατίζετε κόβοντας ψωμί, πατάτες και ζυμαρικά

Δεν αδυνατίζετε κόβοντας ψωμί, πατάτες και ζυμαρικά
Αν νομίζετε ότι θα αδυνατίσετε κόβοντας το ψωμί, τις πατάτες και τα ζυμαρικά, κάνετε λάθος. Η απόρριψη συγκεκριμένων τροφίμων από τη διατροφή μας μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οπότε οι ειδικοί επιστρέφουν στη συμβουλή «λίγο απ’ όλα», γιατί κάθε τρόφιμο, ακόμα και αυτά που χαρακτηρίζουμε «απαγορευμένα», μπορεί να μας βοηθήσει στη μάχη κατά των περιττών κιλών. Και να πώς:

Οι πατάτες, για παράδειγμα, μπορούν να κάψουν τα λίπη. Ενα μέρος του αμύλου τους δεν αφομοιώνεται και αυτό, όπως και άλλοι τύποι ινών, δημιουργεί λιπαρά οξέα που εμποδίζουν τον οργανισμό να κάψει τα γλυκίδια κι έτσι καίει τα λίπη. Βέβαια δεν μιλάμε για τηγανητές πατάτες, αλλά για βραστές ή ψητές. Το ίδιο ισχύει και για το τυρί, που είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, συστατικού που συμβάλλει στην καύση θερμίδων και λίπους. Μάλιστα, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα, η έλλειψη ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή καλσιτριόλης, μιας ορμόνης που συμβάλλει στην αποθήκευση του λίπους. Οσο για τη μαύρη σοκολάτα, αυτή βοηθάει στην προσπάθεια απώλειας βάρους καταπραΰνοντας τις λιγούρες για γλυκό και εμποδίζοντας τη κατανάλωση μεγάλων μερίδων.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που προσπαθούν να μη σκέφτονται τη σοκολάτα τελικά τρώνε δύο και τρεις φορές περισσότερο απ’ αυτούς που μιλούν ανοιχτά για την επιθυμία τους να την καταναλώσουν. Κατά της λιγούρας λειτουργούν και τα ζυμαρικά που επειδή είναι πολύ πλούσια σε νερό, μας χορταίνουν για μεγαλύτερο διάστημα. Επιπλέον τα γλυκίδια που εμπεριέχονται στα ζυμαρικά διεγείρουν την παραγωγή σεροτονίνης που φρενάρει τις λιγούρες.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δρα και το ψωμί, που είναι επίσης εξαιρετική πηγή γλυκιδίων. Οταν το σώμα μας αφομοιώνει τα γλυκίδια, απελευθερώνει ινσουλίνη, που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με τρυπτοφάνες. Οι τελευταίες μετατρέπονται στη συνέχεια σε σεροτονίνη, τα υψηλά επίπεδα της οποίας προσφέρουν ηρεμία και ευεξία. Οταν κανείς είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, είναι λιγότερο πιθανόν να το ρίξει στην υπερφαγία.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...