Οι πιο παράξενοι εθισμοί του κόσμου

1) Tanorexia: Εθισμός στο μαύρισμα.
Το όνομα προέρχεται από την ομοιότητα του εθισμού αυτού με τους άλλους εθισμούς σωματικής εικόνας όπως ανορεξία κ.λ.π

2) CrackBerry: Εθισμός στο BlackBerry.
Αν ακούτε φανταστικά χτυπήματα ή νιώθετε φανταστικές δονήσεις από το blackberry σας, αν μονίμως ελέγχετε για e-mail, όλα αυτά είναι συμπτώματα εθισμού στην συσκευή.

3) Εθισμός στην κοσμιτική χειρουργική.
Οι ασθενείς που δεν έχουν εθισμό στην πλαστική χειρουργική είναι ευχαριστημένοι όταν φεύγουν από την κλινική. Οι εθισμένοι πιστεύουν ότι μια ακόμη επεμβασούλα θα τους κάνει να φαίνονται ομορφότεροι. Ο διασημότερος εθισμένος είναι η εκατομμυριούχος Jocelyn Wildenstein, που ξόδεψε πάνω από 4.000.000 δολάρια σε πλαστικές.

4) Pagophagia: Εθισμός στον πάγο.
Πρόκειται για μια εμμονή με το μασούλημα πάγου. Επιστημονική έρευνα έδειξε ότι η παγο-φαγία μπορεί να είναι σύμπτωμα χαμηλού σιδήρου στο αίμα.
5) Εθισμός στις κηδείες.
Αυτό είναι τόσο μοναδικό που ακόμη δεν του έχει δοθεί ένα επίσημο όνομα. Ο Βραζιλιάνος Luis Squarisi υποφέρει από αυτό που ονομάζει εθισμό στις κηδείες. Ο 42χρονος έχει παραστεί σε κάθε μια κηδεία που έγινε στην πόλη του τα τελευταία 20 χρόνια και παραιτήθηκε από τη δουλειά του προκειμένου να ικανοποιεί τον εθισμό του.
6) Geophagy: Εθισμός στην βρώση χώματος.
Η εκπληκτική πρακτική της κατάποσης χώματος έχει καταγραφεί από ιατρικά και ανθρωπολογικά περιοδικά και έχει καταχωρηθεί ως "pica" ή "geophagy". Παρότι δεν είναι φυσιολογικό στον δυτικό κόσμο, το έθιμο αυτό είναι αρκετά συχνό σε πρωτόγονες φυλές και οικονομικά κατώτερες κοινωνίες, αλλά επίσης και σε ζώα ως συμπλήρωμα των αναγκών σε μεταλικά στοιχεία.
7) Εθισμός στην λεύκανση των δοντιών.
Σύμφωνα με μια έκθεση, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ξοδευτεί περίπου 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα και διαδικασίες λεύκανσης δοντιών μέσα στο 2006.

psaxtiria.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...