Ακριβό το τσιγαράκι τους

Ακριβό το τσιγαράκι τους
Η αύξηση στην τιμή του πακέτου, όπως αποδείχθηκε, ήταν ο καλύτερος τρόπος που σκέφτηκε η κυβέρνηση, για να κόψουν οι Αυστραλοί κάτοικοι το κάπνισμα. Καθώς πλέον κάθε «ρουφηξιά» κοστίζει τουλάχιστον 5 δολάρια Αυστραλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο φόρος αυξήθηκε κατά 25%, με την τιμή του πακέτου να εκτοξεύεται στα 16.50 δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή 11.60 ευρώ.

Την ίδια ώρα, πάνω από 30% αυξήθηκαν οι πωλήσεις στα βοηθήματα για το κόψιμο του καπνίσματος, ενώ τα τηλεφωνήματα στην υπηρεσία απεξάρτησης από το κάπνισμα, την «Quit-smoke», διπλασιάστηκαν από τις 30 Απριλίου, που εφαρμόσθηκε η αύξηση.

Η γενική διευθύντρια του Οργανισμού, Φιόνα Σάρκι, δήλωσε ότι η αύξηση της τιμής αποδείχθηκε, τελικά, ο αποτελεσματικότερος τρόπος μείωσης του αριθμού των καπνιστών.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των καπνιστών, βλέποντας στην καμπάνια κατά του καπνίσματος τις επιπτώσεις που έχει αυτό στον οργανισμό, δεν θέλουν να καπνίζουν. Η άνοδος της τιμής των τσιγάρων, ίσως, ήταν η ''σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι''» δήλωσε.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η «Quit-smoke» δέχθηκε περισσότερα τηλεφωνήματα τον Μάιο, όταν για πρώτη φορά πήραν θέση στα πακέτα των τσιγάρων τρομακτικές εικόνες από τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό, και εκτίμησε ότι περί τους 100.000 καπνιστές θα κόψουν το κάπνισμα τον επόμενο χρόνο, με κυριότερο το ότι τα παιδιά δεν θα ξεκινήσουν τη βλαβερή συνήθεια, λόγω της «τσουχτερής» τιμής των τσιγάρων.
Το ελληνικό ηλεκτρονικό τσιγάρο
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...