Κόλπος Μεξικού: νέες προσπάθειες για να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου

Μετά από την αποτυχία της επιχείρησης «Top Kill» της ΒΡγια να σταματήσει την ανεξέλεγκτη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, προχώρησε σε μια νέα μέθοδο.
Σύμφωνα με το BBC, θα τοποθετηθεί ένα κάλυμμα στην υποθαλάσσια πετρελαιοπηγή, με στόχο να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου.
Η πετρελαική εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειες της δοκιμάζοντας διάφορες μεθόδους, με στόχο να σταματήσει η διαρροή και να διοχετεύσει το πετρέλαιο που χύνεται ανεξέλεγκτα σε τάνκερ.
Θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 ώρες για να επιβεβαιώσουν οι μηχανικοί της εταιρείας ότι πέτυχε η συγκεκριμένη μέθοδος.
Αξιωματούχος της Ακτοφυλακής δήλωσε ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο.
Την περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί και ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα για να ενημερωθεί για τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβαλε το ταξίδι που είχε προγραμματίσει για την Αυστραλία και την Ινδονησία, για να έχει χρόνο να αντιμετωπίσει την κρίση με την πετρελαιοκηλίδα στο Κόλπο του Μεξικού.
Εν τω μεταξύ, η πετρελαιοκηλίδα έχει φτάσει στις ακτές της Λουζιάνα , του Μισισιπή και της Αλαμπάμα, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Φλόριντα.
Για το econews Λίντα Σπυρέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...