Τσάι και καφές κάνουν καλό στην καρδιά

Τσάι και καφές κάνουν καλό στην καρδιά
Tο τσάι και ο καφές κάνουν καλό στην καρδιά.  Αυτό υποστηρίζει Ολλανδική έρευνα η οποία διήρκησε 13 χρόνια και μελέτησε 40.000 άτομα.
Σύμφωνα με την έρευνα όσοι πίνουν πάνω από έξι φλιτζάνια τσαγιού τη μέρα, μειώνουν κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο πάθησης της καρδιάς τους, ενώ όσοι πίνουν δύο έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ, έχουν επίσης μειωμένο κίνδυνο κατά 20%.
Ο καφές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, περιέχει ουσίες που θεωρητικά τόσο αυξάνουν όσο και μειώνουν τον κίνδυνο για την καρδιά, καθώς από τη μια μπορεί να αυξήσει το επίπεδο χοληστερίνης και, από την άλλη, να καταπολεμήσει τη φλεγμονή που σχετίζεται με τη βλάβη της καρδιάς.
Όμως, όπως επεσήμαναν, για την προστασία της καρδιάς παίζουν ρόλο πολλοί ακόμα παράγοντες. Για παράδειγμα, ένα τσιγάρο που συνοδεύει τον καφέ, μπορεί να ακυρώσει τελείως το όποιο όφελος για την καρδιά, ενώ η κατανάλωση απανωτών φλιτζανιών τσαγιού μπροστά από την τηλεόραση, χωρίς καθόλου σωματική άσκηση, επίσης αχρηστεύει κάθε όφελος που μπορεί να φέρει το τσάι.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...