Καφές και τσάι ασπίδα κατά των καρδιοπαθειών

Καφές και τσάι ασπίδα κατά των καρδιοπαθειών
Ασπίδα κατά των καρδιοπαθειών αποδεικνύονται ο καφές και το τσάι, σύμφωνα με έρευνα που διήρκεσε δεκατρία ολόκληρα χρόνια και το αποτέλεσμά της «απενοχοποιεί» την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων όσον αφορά τον καφέ και των Βρετανών όσον αφορά το τσάι.

Ολλανδοί ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις που έχουν τα δύο ροφήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα και, όπως αναφέρουν στη μελέτη τους που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of the Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology», δύο με τέσσερα φλιτζάνια καφές ή τουλάχιστον έξι φλιτζάνια τσάι την ημέρα μειώνουν κατά 20% και 33% αντίστοιχα τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων, άρα προστατεύουν την καρδιά από περιπέτειες. Στην περίπτωση που κάποιος καταναλώνει τρία με έξι φλιτζάνια τσάι, η μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιοπάθειας φθάνει στο 45%. Οι ειδικοί σημειώνουν επίσης ότι ακόμα κι αν κάποιος καταναλώνει περισσότερο από τέσσερα φλιτζάνια καφέ, έχει λιγότερες πιθανότητες θανάτου από καρδιαγγειακά προβλήματα σε σχέση με κάποιον που δεν πίνει καθόλου καφέ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η κατανάλωση καφέ δεν σημαίνει αυξημένο κίνδυνο θανάτου ούτε από εγκεφαλικό ούτε από καρκίνο. Φυσικά, όλα αυτά ισχύουν αν ο καφές δεν συνοδεύεται από τσιγάρο. Στην αντίθετη περίπτωση, απλά καταργούνται οι ωφέλειες που έχει η κατανάλωσή του και ισχυροποιούνται τα προβλήματα που προκαλούνται από το κάπνισμα.

Σε ό,τι αφορά το τσάι, Βρετανοί ερευνητές λένε ότι πράγματι προστατεύει από τις νόσους του καρδιαγγειακού, ωστόσο αν κάποιος απλώς κάθεται σε μια πολυθρόνα χωρίς καθόλου άσκηση, όσο τσάι και αν καταναλώσει δεν πρόκειται να βοηθήσει τον οργανισμό του στην αποφυγή καρδιαγγειακών προβλημάτων. Χρειάζεται, όπως λένε, η σωματική άσκηση, έστω κι αν αυτή περιορίζεται σε απλό περπάτημα για μισή ώρα κάθε μέρα.

Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που υπάρχουν στον καφέ και στο τσάι είναι αυτά που συμβάλλουν στην προστασία της καρδιάς, καθώς απομακρύνουν από τον οργανισμό τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να προκαλούν προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...