Η Ρωσία ανησυχεί για την ευρωζώνη και τη…ΒΡ

Το έντονο ενδιαφέρον του για την σταθερότητα στην Ευρώπη εκδήλωσε ο Ρώσος πρόεδροςΝτιμίτρι Μεντβέντεφ από την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την επιβίωση της ευρωζώνης, λέγοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διάλυσης της νομισματικής ένωσης: «ελπίζουμε πως τα ληφθέντα μέτρα στήριξης του ευρώ και των οικονομικών της ευρωζώνης θα αποδώσουν», δήλωσε.
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόθεση της ΒΡ, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της βρετανικής εταιρείας, η οποία παρεμπιπτόντως έχει δυναμική παρουσία στη Ρωσία μέσω της εταιρείας συμμετοχών TNK-BP.
Το σχήμα TNK-BP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Ρωσία, παραγωγή που αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο της συνολικής παραγωγής της ΒΡ παγκοσμίως.
Στην ερώτηση αν η οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού οδηγεί τη Ρωσία σε επανεξέταση της παρουσίας της ΒΡ στη χώρα, ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ αρνήθηκε να απαντήσει διπλωματικά , δηλώνοντας μόνο πως η έκρηξη στην πλατφόρμα Deepwater Horizon μπορεί να αποκτήσει «εκπαιδευτικό» χαρακτήρα, αλλάζοντας το τοπίο στην εκμετάλλευση πετρελαίου παγκοσμίως.
Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στο Ιράν και στις κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ, ασκώντας κριτική στην αμερικανική κυβέρνηση «ότι δεν έχει να χάσει τίποτα, καθώς δεν έχει σχέσεις με το Ιράν αντίθετα με τη Ρωσία και την Κίνα».
Κάλεσε δε τις μεγάλες δυνάμεις να αναλάβουν κοινή δράση πάνω στο θέμα.
Newslink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...