Σκάνδαλο: Κρύβει την πετρελαιοκηλίδα από τις κάμερες η BP!

Βρίθουν πληροφοριών για επικοινωνιακά τρυκ της BP με στόχο την υποβάθμιση της έκτασης της πρωτοφανούς καταστροφής που συντελείται στον Κόλπο του Μεξικού, ταεναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο πετρελαϊκός γίγαντας χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος το επικίνδυνο τοξικό διαλυτικό Corexit 9500 για να διαλύσει την πετρελαιοκηλίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, το εν λόγω σκεύασμα θεωρείται άκρως επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό και η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος διέταξε την άμεση μείωση της χρήσης του κατά 50% ως 75% με την BP να την αγνοεί επιδεικτικά.
Ο ακτιβιστής της Greenpeace Mark Floegel κατήγγειλε πως το μόνο που κάνει το διάλυμα που χρησιμοποιεί η ΒΡ είναι να δημιουργεί ένα ελάχιστα φωτογενικό στρώμα πάνω από το πετρέλαιο με αποτέλεσμα η πετρελαιοκηλίδα να μην γίνεται ορατή από τις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων!
Οι πρώτες επιπτώσεις από τη χρήση του Corexit 9500 έχουν γίνει ορατές στην υγεία των συνεργείων καθαρισμού και των κατοίκων των παραθαλασσίων περιοχών.
Τα επικοινωνιακά τρυκ της BP δεν σταματούν όμως εκεί. Η εταιρεία «έστησε» ψεύτικο συνεργείο καθαρισμού των ακτών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στο Grand Isle της Λουιζιάνα για να παραπλανήσει κατοίκους και πολιτική ηγεσία.
Το συνεργείο-μαϊμού αποτελείτο από 400 εργάτες που η BP έντυσε με κόκκινες μπλούζες, μπλουτζήν και μαύρες μπότες για να δείξει την εγρήγορσή της στον Ομπάμα.
Επίσης, η εταιρεία αρνείται πεισματικά τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών που καταθέτουν αιτήσεις για βοήθεια στη διαδικασία καθαρισμού.
Εντωμεταξύ, πληθαίνουν οι πιθανότητες το πετρέλαιο να μεταφερθεί μέσω υποθαλασσίων ρευμάτων ως τις ακτές τις Δυτικής Ευρώπης και των Βρετανικών Νήσων.
Ήδη πλησιάζει τις ακτές της Κούβας.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...