Τι είναι η poshitis και γιατί δεν θέλεις να την πάθεις

To έκαναν τάση οι επώνυμες. Το διέδωσαν τα μίντια. Τώρα οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Ξεκίνησε σαν λάθος. Πολλοί δημοσιογράφοι μόδας την ειρωνεύτηκαν για το ότι πέρασε την supersize tote της για pochette. Όταν όμως το έκανε και η Kate Moss για την καμπάνια της Givenchy, το "λάθος" εξελίχθηκε σε άποψη που έγινε τάση. Μιλάμε για την πρόσφατη συνήθεια των διασήμων να αγκαλιάζουν κάτω από την μασχάλη τους τις oversize τσάντες του.

Η τάση καταγράφτηκε σε περιοδικά και έγκριτα ένθετα εφημερίδων και μάλιστα συνοδεύτηκε και  με οδηγίες για να το πώς οι υπόλοιπες γυναίκες -εμείς- θα μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε με επιτυχία. Συμβουλή Νο 1: Πρέπει να την γεμίσετε αρκετά για να κρατά την φόρμα της στην αγκαλιά σας. Συμβουλή Νο2. Μην τη γεμίζετε πολύ για να μην αδειάσει το περιεχόμενο της σε αδιάκριτα μάτια σε μια στιγμή απροσεξίας  ή αστοχίας υλικού. Συμβουλή Νο 3. Κρατήστε το κάτω μέρος της σε καλή κατάσταση μιας και θα χρειαστεί να το επιδεικνύετε συχνά. Συνεπώς να μην την ακουμπάτε κάτω συχνά.

Ήταν οι γιατροί που ήρθαν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους. Ποιος είπε ότι οι celebrities είναι πάντα καλή επιρροή; Συνεπώς το να αγκαλιάζουμε τεράστιες tote με τον τρόπο που το έκαναν η Victoria και η Kate είναι εντελώς απαγορευτικό σύμφωνα με φυσιάτρους και φυσιοθεραπευτές αφού μπορεί να πληγώσει τους μυς και να προκαλέσει φλεγμονές στους τένοντες. Το σύνδρομο πήρε και το ανάλογο celebrity όνομα. Η poshitis και εξαπλώνεται σαν επιδημία. 

Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη από το γεγονός πως οι τσάντες μας -στην προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια σε ένα φουλ δωδεκάωρο στον δρόμο γίνονται όλο και πιο βαριές. Οι φυσιοθεραπευτές προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει πόνο στους ώμους και τον λαιμό. «Μπορεί οι γυναίκες να θεωρούν πως ακολουθούν κάποια hot τάση της μόδας με αυτόν τον τρόπο, όμως στην πραγματικότητα συσσωρεύουν προβλήματα. Έχει παρατηρηθεί μια αλματώδεις αύξηση προβλημάτων στους ώμους και τον λαιμό ενώ τα ψηλοτάκουνα επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο  την κατάσταση λόγω στάσης». Συνεπώς προσοχή στις oversize tote. Και προς θεού μην το κάνετε όπως η Μπέκαμ.
When it comes to bag carrying, do not, we repeat, do not lend or bend your elbow like Beckham.
marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...