Τριήμερη σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε τουριστικό θέρετρο τηςΤαιλάνδης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 13 χώρες της Ασίας, που είχε ως σκοπό τη λήψη μέτρων για την προστασία της άγριας τίγρης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian».
Οι 13 χώρες που συμμετείχαν ήταν το Μπαγκλαντές, το Μπουτάν, η Καμπότζη, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, το Λάος, η Μαλαισία, η Μυανμάρ, το Νεπάλ, η Ρωσία, η Ταιλάνδη και το Βιετνάμ.
Ο πρόεδρος της World Bank, Robert Zoellick, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα το οποίο προβλήθηκε στην εν λόγω σύνοδο, τόνισε ότι «θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της άγριας τίγρης στην Ασία. Μπορεί να είναι μόνο ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση στην Ασία, αλλά θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες με διάφορα προγράμματα να προστατευθούν οι φυσικοί βιοτόποι του εν λόγω ζώου».
Ο πληθυσμός της τίγρης έχει μειωθεί σημαντικά και σύμφωνα με το WWF, τον εν λόγω ζώο, κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας της με τα πρώτα 10 είδη που απειλούνται με περισσότερο εξαφάνιση.
Αν συνεχιστεί η λαθροθηρία και η καταστροφή των φυσικών τους βιότοπων, τότε θα εξαλειφθεί τελείως το εν λόγω είδος.
Υπάρχουν αναφορές για μεγάλη ζήτηση τμημάτων του σώματος των εν λόγω ζώων όπως νύχια, δέρμα και κόκκαλα σε Κίνα, Ταιβάν και Κορέα.
Αν και έχει απαγορευτεί, το εμπόριο οστών και άλλων τμημάτων του σώματος των εν λόγω ζώων στη Κίνα από το 1993, η πρόκληση της λαθροθηρίας και του παράνομου εμπορίου παραμένει ακόμα.
Το περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκε ένας άνθρωπος στην Κίνα που σκότωσε μια ινδονησιακή τίγρη σε 12 χρόνια φυλάκισης.
Σήμερα υπάρχουν 3,200 τίγρεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ορισμένα είδη τίγρης έχουν ήδη εξαφανιστεί.
Μεταξύ των άλλων, στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε να σταματήσουν οι κατασκευές κάποιων έργων υποδομής, τα οποία γίνονται κόντα σε βιότοπους που ζουν οι άγριες τίγρεις.
econews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!
Ευχαριστούμε...