Το twitter θα βάλει διαφημίσεις


twitter-money-300x300
To Twitter μπορεί να αποτελεί μία από τις πιο hot startups και να λαμβάνει απίστευτη προβολή από όλα τα Μ.Μ.Ε., μπορεί να έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σαν επενδύσεις και να εκτιμάται ότι κοστίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια αλλά δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει κάποια ικανοποιητικά έσοδα.
Είναι γνωστό ότι οι ιδρυτές του προτίμησαν να αφοσιωθούν στην εξέλιξη της υπηρεσίας και στην δημιουργία μίας μεγάλης βάσης χρηστών και καλά έκαναν. Το θέμα όμως είναι ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! Οι επενδυτές είναι λογικό να πιέζουν, τα έξοδα ανεβαίνουν (πρόσφατα η εταιρία μετακόμισε σε νέα γραφεία), το προσωπικό αυξάνεται διαρκώς και έφτασε η στιγμή που... το “πάρτι” πρέπει να τελειώσει.  Σίγουρα είναι ωραίο να αναπτύσσεις μια εταιρία χωρίς το άγχος των κερδών και των οικονομικών ξοδεύοντας τα χρήματα επενδυτικών εταιριών αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτείς και να αποδείξεις ότι εκτός από ένα πετυχημένο service έχεις και ένα ρεαλιστικό business plan.
Φαίνεται ότι η στιγμή αυτή πλησιάζει!
Αν και σε δεκάδες περιστάσεις στο παρελθόν οι υπεύθυνοι του Twitter είχαν τονίσει ότι η διαφήμιση δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια τους αυτό φαίνεται να αλλάζει.
Σε πρόσφατη συνέντευξη του κατά την διάρκεια του Real Time CrunchUp o COO του Twitter Dick Costolo (ο γνωστός ιδρυτής του FeedBurner) δήλωσε δημόσια ότι πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο το σύστημα διαφημίσεων του Twitter.
costolo
Παραδοσιακά οι διαφημίσεις στο Internet δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητές ή συναρπαστικές οπότε περιμένω να δω τι έχουν σκεφτεί οι υπεύθυνοι της εταιρίας.
Από ότι φαίνεται το όλο σύστημα θα έχει κάποια σύνδεση με το νέο τρόπο των Retweets (ανακοινώθηκε και αυτό επίσημα) αν και προσωπικά σκέφτομαι ότι σε δεύτερη ίσως φάση θα ενσωματώσει και το geolocation που πρόσφατα ενεργοποίησε η εταιρία.
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Μία από αυτές ανήκει στον Robert Scoble που σε σχετικό άρθρο του αναλύει την ιδέα του SuperTweet. Μην δείτε το άρθρο αυτό σαν πληροφορία… είναι απλά μία ιδέα που ίσως βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα.
Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι πριν λίγες μέρες και κατά την διάρκεια του Nesta Panel στο Λονδίνο ο ένας από τους ιδρυτές του Twitter, ο Biz Stone, ανέφερε ότι πολύ σύντομα η εταιρία θα προσφέρει και λογαριασμούς επί πληρωμή στα μέλη! Φυσικά η υπηρεσία θα παραμείνει δωρεάν για όλους αλλά όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να πληρώσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε στατιστικά και άλλες βοηθητικές ικανότητες.
Από ότι φαίνεται το Twitter αποφάσισε ότι πρέπει να ξεκινήσει την εφαρμογή υπηρεσιών που θα του αποδώσουν κάποια χρήματα. Οι διαφημίσεις και οι λογαριασμοί επί πληρωμή φαίνεται να αποτελούν τα πρώτα βήματα και πραγματικά περιμένω με αγωνία να δω αν το Twitter θα καταφέρει να επωφεληθεί από αυτά, όσο ελπίζουν οι υπεύθυνοι και οι επενδυτές του.
http://www.newsbytes.gr