Οι προιστορικοί άνθρωποι ήταν πιο δυνατοί!!!



Την ικανότητα να περάσουν στο τρέξιμο τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ 100 και 200 μέτρων Ουσέιν Μπολτ είχαν πολλοί προϊστορικοί κάτοικοι της Αυστραλίας, ενώ νεαροί Τούτσι της Ρουάντας υποχρεώνονταν στις αρχές του 20ου αιώνα να πηδήξουν ψηλότερα από το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ άλματος εις ύψος των 2,4 μέτρων, συμμετέχοντες σε τελετή ενηλικίωσης.

Κάθε Νεάντερταλ γυναίκα θα μπορούσε να νικήσει στο μπρα - ντε - φερ τον πρώην μπόντι μπίλντερ και σημερινό κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Σβαρτσενέγκερ.
Αυτούς τους ισχυρισμούς στηρίζει με επιστημονικά στοιχεία ο Αυστραλός ανθρωπολόγος Πίτερ Μακάλιστερ στο νέο του βιβλίο, με τίτλο "Manthropology", στο οποίο αποδεικνύει 
πόσο ανίσχυρος σωματικά είναι ο σύγχρονος άνθρωπος σε σχέση με τους εξελικτικούς του απογόνους.

Αντλώντας στοιχεία από πολλές πηγές, ο Μακάλιστερ 
υποστηρίζει ότι οι Αβορίγινες που έζησαν πριν από 20.000 χρονιά στην Αυστραλία ήταν πιο ικανοί στα σημερινά ολυμπιακά αθλήματα από ό τι οι σημερινοί κάτοικοι παγκόσμιων ρεκόρ.

Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε ο συγγραφέας έχοντας μελετήσει σειρά από απολιθωμένα ίχνη πατημασιών σε κοίτη ποταμού, που άφησαν έξι κυνηγοί πριν από είκοσι χιλιετίες. Ανάλυση των ιχνών ενός από τους κυνηγούς, που ονομάστηκε Τ8, έδειξε ότι έτρεχε με ταχύτητα 37 χλμ την ώρα στη μαλακή ίλη της όχθης του ποταμού.

Ο Ουσέιν Μπολτ, για να σπάσει το ρεκόρ των 100 μέτρων με 9,69 δευτ., χρειάστηκε να τρέξει με 42 χλμ. την ώρα, ενώ οι προϊστορικοί Αβορίγινες με κατάλληλη προπόνηση και παπούτσια σπάικ θα έφθαναν τα 45 χλμ την ώρα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η γυναίκα Νεάντερταλ είχε 10% περισσότερη μυική μάζα από τον σύγχρονο άνδρα. "Χάρη στη σωματική της δομή, με χαμηλό κέντρο βάρους και κοντούς βραχίονες χεριών, η γυναίκα Νεάντερταλ θα μπορούσε να πετάξει κάτω τον Σβαρτσενέγκερ, χωρίς δυσκολία", λέει.

Το βιβλίο του δρος Μακάλιστερ βρίθει και άλλων παραδειγμάτων: Οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι ολοκλήρωναν ενάμιση Μαραθώνιο κάθε μέρα (90 χλμ), κουβαλώντας βάρος σε εξοπλισμό μεγαλύτερο του ημίσεως του σωματικού τους βάρους. Ο μέσος Αυστραλός Αβορίγινας μπορούσε να εκτοξεύσει ξύλινο ακόντιο σε απόσταση 110 μέτρων, ενώ το παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού είναι σήμερα 98,48 μέτρα.

Η Διαδρομή