Τι περιμένουμε από τη νέα J.K.Rowling

Hipogrifo_2
Όταν εκδόθηκε το έβδομο και τελευταίο βιβλίο του Harry Potter, «Harry Potter and the Deathly Hallows», η JK Rowling άφησε ανοιχτή την πόρτα για επιστροφή στον μαγικό κόσμο που δημιούργησε, δηλώνοντας πως ίσως γύριζε στο σύμπαν αυτό αν κάποια στιγμή είχε κάποια ιδέα που την ενθουσίαζε.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως το Fantastic Beasts and Where to Find Them, το βιβλίο οδηγός στα μαγικά πλάσματα που έπρεπε να αγοράσουν οι πρωτοετείς μαθητές στο Hogwarts (και το οποίο έχει εκδοθεί ως tie-in), θα αποτελέσει τη βάση για μια νέα σειρά ταινιών. Ο κεντρικός χαρακτήρας  θα είναι ο Newt Scamander, ο συγγραφέας του βιβλίου, ενώ οι ταινίες θα ξεκινήσουν στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1920.
Τι θέλουμε (σε α’ πληθυντικό γιατί δημοκρατικά αποφασίζω πως είμαι η φωνή των φαν) λοιπόν να δούμε από αυτή τη νέα σειρά ταινιών:

Πιο ανάλαφρο ύφος. Μετά από εφτά βιβλία και οχτώ ταινίες γεμάτες μεταφορές για ναζιστικά καθεστώτα, το Fantastic Beasts and Where to Find Them είναι μια καλή ευκαιρία για να αλλάξει ο τόνος του franchise. Όπως το Hobbit σε σχέση με τον άρχοντα, οι νέα σειρά ταινιών μπορεί να δώσει έμφαση στην παραμυθένια διάσταση του κόσμου της Rowling. Δώστε στον κόσμο δράκους, μονόκερους και ανθρωποφάγες αράχνες, όχι σατανικούς ρατσιστές μάγους που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο.
Περισσότερη έμφαση στο πως λειτουργεί ο κόσμος των μάγων. Όσο μαγικές και να ήταν οι ταινίες της σειράς Harry Potter, πάντα έλειπαν οι μικρές λεπτομέρειες που έκαναν τα βιβλία τόσο επιτυχημένα. Ή όταν ήταν εκεί, ήταν απλά στο φόντο, στοιχεία μυθολογίας που ο απλός θεατής δεν μπορούσε να κατανοήσει. Μέσα από τον Newt Scamander και την έλλειψη σκοτεινού πεπρωμένου του η Rowling μπορεί να φέρει στην οθόνη μια πιο συνηθισμένη ζωή ενός μάγου.
Άλλα μέρη του κόσμου. Παρά τις πολλές αναφορές που γίνονται μέσα στα βιβλία για άλλες περιοχές του κόσμου όπου ζούνε μάγοι (Αίγυπτος, Αλβανία, Ρουμανία και άλλα), η πλειοψηφία των περιπετειών του Harry Potter λαμβάνει χώρα στην Μεγάλη Βρετανία και τον κλειστό κόσμο του Hogwarts. To γεγονός πως η νέα σειρά θα ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη, αλλά και το ότι ο Newt θα ψάχνει αυτά τα φανταστικά πλάσματα είναι καλός οιωνός. Από το wiki (link παρακάτω) μαθαίνουμε πως αυτά τα πλάσματα ζούνε σε όλες τις άκρες της γης. Το να επισκεφτεί ο Newt κάποιο από τα άλλα σχολεία που αναφέρονται στα βιβλία θα κάνει τους Potterheads να χάσουν το μυαλό τους, οπότε πρέπει να συμβεί.
Τέρατα που δεν έχουμε δει. Ψάχνοντας στο Harry Potter wiki βρίσκεις  όλη τη λίστα με τα πλάσματα για τα οποία θα γράψει ο Newt Scamander στο τέλος των ταινιών. Υπάρχουν πολλά είδη δράκων, νεράιδες και λυκάνθρωπους, που είναι πλάσματα συνηθισμένα στην φανταστική λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Υπάρχουν όμως και πιο άγνωστα πλάσματα όπως τα Kelpies, κάτι το οποίο δεν ξέρω τι ακριβώς είναι και πως θα μεταφερθεί στην οθόνη αλλά θέλω να το δω, και το Golden Snidget, το πουλί που χρησιμοποιούσαν στο Quidditch πριν την χρυσή μπαλίτσα. Επίσης, δεν βρήκα βρικόλακες στη λίστα, αλλά θυμάμαι αναφορές τους στα βιβλία και είμαι πολύ περίεργος στο πως θα μετέφερε στον κόσμο της η Rowling τα βαμπίρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...