Η γάτα κρύβει την λύση κατά του AIDS

Οι επιστήμονες ίσως βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο εμβόλιο κατά του AIDS, καθώς νέα μελέτη υποδεικνύει πως η αντίδραση του ανοσοποιητικού σε πρωτεΐνη του ιού στις γάτες ξεκλειδώνει τα….
μυστικά που ίσως σώσουν εκατομμύρια ανθρώπους. Ο κύριος λόγος που δεν έχει βρεθεί εμβόλιο έως σήμερα είναι το γεγονός ότι οι επιστήμονες δε γνώριζαν ποια τμήματα του ιού θα πρέπει να απομονώσουν και να συνδυάσουν ώστε να βρουν αποτελεσματική λύση.
Οι επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα για ένα νέο εμβόλιο που θα ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό ενάντια στον ιό που επηρεάζει το συμπαθές τετράποδο.
Κατάφεραν να εντοπίσουν στον οργανισμό της γάτας μια συγκεκριμένη περιοχή στην οποία υπάρχει έντονη παρουσία του ιού. Η περιοχή αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιβίωση του ιού και επομένως δεν παρουσιάζει μεταλλάξεις.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι ο ιός του AIDS στις γάτες δεν προσβάλλει τον άνθρωπο. Ωστόσο, είναι όμοιος με τον ιό που εντοπίζεται στον ανθρώπινο οργανισμό. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατό να συσχετιστεί η αντίδραση του οργανισμού της γάτας και του ανθρώπου.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Virology.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...