Αγγελικό πρόσωπο σε διαβολικό σώμα η Kelly Brook

Αγγελικό πρόσωπο σε διαβολικό σώμα η Kelly BrookΣυνδυάζει την απόλυτη θηλυκότητα με τον αισθησιασμό. Άλλωστε την ευνοούν οι τέλειες αναλογίες της.
Με πρόσωπο που αποπνέει μια αθωότητα και γλυκύτητα και με ένα κορμί με καμπύλες στα κατάλληλα σημεία, η Kelly Brook καταφέρνει να αιχμαλωτίζει τη φαντασία των ανδρών.
Οι φωτογραφίσεις που έχει κάνει κατά καιρούς με εσώρουχα και μαγιό αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Πάρτε μία γεύση…


Η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης;

Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
photy by:   flickriver.com

Το πιο απορροφητικό υλικό του κόσμου

Perierga.gr - Το πιο απορροφητικό υλικό του κόσμουΆφησαν κατά λάθος μια χημική αντίδραση να συνεχίζεται στο εργαστήριο για ένα Σαββατοκύριακο. Όταν όμως επέστρεψαν, τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη: αυτό που είχε προκύψει από την αντίδραση ήταν το πιο απορροφητικό και υγροσκοπικό υλικό που έχει αναπτυχθεί ως σήμερα, κατάλληλο για μια πληθώρα εφαρμογών.
Η Μαρία Στρόμε και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα δημιούργησαν μια νέα, ασυνήθιστη μορφή του ανθρακικού μαγνησίου (MgCO3), ενός πολύ συνηθισμένου ορυκτού, το οποίο έχει συνήθως κρυσταλλική δομή.
Αντίθετα, η νέα μορφή του, η οποία ονομάστηκε «ουψαλίτης» προς τιμήν του πανεπιστημίου δεν είναι κρυσταλλική αλλά άμορφη. Είναι επιπλέον εξαιρετικά πορώδης, με την ελεύθερη επιφάνειά του να φτάνει τα 800 τετραγωνικά μέτρα ανά γραμμάριο -απλά φανταστείτε πόσο δύσκολο θα ήταν να διπλώσετε το πάτωμα ενός διαμερίσματος των 800 τετραγωνικών μέχρι να γίνει μικρό σαν αμύγδαλο.
Οι πολυάριθμοι πόροι του ουψαλίτη, οι οποίοι έχουν διάμετρο γύρω στα 10 νανόμετρα, είναι άκρως αποτελεσματικοί στο να απορροφούν μόρια νερού, ακόμα και από τον αέρα γύρω τους, και να τα διατηρούν παγιδευμένα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας.
Μέχρι σήμερα, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση PLoS ONE, η δημιουργία ξηρού, άμορφου MgCO3 θεωρούνταν «αδύνατη» εδώ και 100 χρόνια.
Η ομάδα της Δρ Στρόμε τροποποίησε μια τεχνική που είχε αναπτυχθεί το 1908 και επιτρέπει τη δημιουργία κρυσταλλικού MgCO3 σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Κάποια στιγμή οι τεχνικοί ξέχασαν να σταματήσουν το πείραμα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν άργησαν όμως να αντιληφθούν ότι αυτό που προέκυψε ξεπερνούσε όλες τους τις προσδοκίες.
Χάρη στις υγροσκοπικές του ιδιότητες, ο ουψαλίτης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οικιακά συστήματα αφύγρανσης, στη χημική βιομηχανία, σε συστήματα απορρύπανσης, καθώς και ως ξηραντικό υλικό για την προστασία ηλεκτρονικών και άλλων προϊόντων ευαίσθητων στην υγρασία.

“Βουτιά” έως και 1.000 μόρια στις βάσεις | Το τελευταίο 10ημερο Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση

vaseisΣε χρονιά «Βατερλώ» εξελίσσεται η φετινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις οι βάσεις σε μερικές περιπτώσεις θα παρουσιάσουν πτώση έως και 1.000 μόρια.
Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, σχολές που για χρόνια θεωρούνταν απόρθητες στις πτώσεις των μορίων, φέτος όχι μόνο θα επηρεαστούν αλλά θα σημειώσουν ίσως και τη χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων δέκα ετών.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι του 2ου και του 4ου πεδίου καθώς πολλοί μαθητές σημείωσαν χαμηλές πτήσεις στις βαθμολογίες τους λόγω των απαιτητικών θεμάτων στις Πανελλαδικές, ιδιαίτερα στα Μαθηματικά, με αποτέλεσμα οι αριστούχοι να μειωθούν στο μισό σε σχέση με πέρσι.
Με βάση τις φετινές βαθμολογίες προβλέπεται μείωση ακόμα και 400 μορίων στο Μαθηματικό Αθήνας, ενώ το Φυσικό κατρακυλάει ακόμα περισσότερο σημειώνοντας πτώση της τάξης των 500 μορίων. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις σχολές του ΕΜΠ, όπου οι Σχολές Μηχανικών Η/Υ και Μηχανολόγων Μηχανικών, από τις υψηλότερες του Μετσόβιου, αναμένεται να μην ξεπεράσουν τα 18.500-18.400 μόρια.
Η μείωση των αριστούχων στο μισό επηρεάζει και το 3ο πεδίο που αφορά τις ιατρικές επιστήμες. Μόλις 693 υποψήφιοι βαθμολογήθηκαν με 19 και 20, ποσοστό χαμηλότερο του 1%. Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι θέσεις στις δημοφιλείς σχολές, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ιατρική Αθηνων, η σχολή που εδώ και χρόνια ακολουθεί μόνο ανοδική πορεία στις βάσεις, δεν θα ξεπεράσει τα 19.000 μόρια.
Ούτε οι Οικονομικές Σχολές του Καποδιστριακού γλιτώνουν από την πτώση που πιθανολογείται να φτάσει ακόμα και τα 600 μόρια. Αν και οι βάσεις προβλέπονται να είναι οι χαμηλότερες της δεκαετίας, όπως και στα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία, η πτώση δεν θα ξεπεράσει λογικά τα 300 μόρια σε Νομική, Φιλολογία και Παιδαγωγικά.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ελαιόλαδο Μεσσαράς : Ευρωπαϊκή αναγνώριση του ως ΠΟΠ

Ιδανικό και μοναδικό το κλίμα της περιοχής Μεσσαράς για την παραγωγή εξαιρετικού ελαιολάδου

 Επίσημη πλέον και η αυστηρά ποιοτική Ευρωπαϊκή προστασία στην ονομασία «Μεσσαρά» (Messara), για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  που παράγεται στην ομώνυμη περιοχή της Κρήτης, σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 510/2006 ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Πρόκειται για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που λαμβάνεται με μηχανικές διαδικασίες από καρπούς ελιάς (Olea europea L.) της ποικιλίας «Κορωνέϊκη» σε ποσοστό 100%.


Η παραγωγή του γίνεται στην περιοχή της Μεσσαράς που εκτείνεται Νότια του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, νότια του όρους Ψηλορείτη και βόρεια του όρους Κόφινα και βρέχεται από το Λιβυκό Πέλαγος. 



Προς τα ανατολικά εκτείνεται μέχρι τα γεωγραφικά όρια της Δημοτικής Ενότητας Αστερουσίων, ενώ προς τα δυτικά φτάνει μέχρι τον κόλπο της Μεσσαράς στα όρια του Νομού Ηρακλείου.

Διοικητικά, περιλαμβάνει όλο τον καλλικρατικό Δήμο Φαιστού και μέρος του Δήμου Γόρτυνας.

Η ιδιαιτερότητα της περιοχής

Οι συγκεκριμένες γεωκλιματικές παράμετροι στην περιοχή, που αποτελεί το Νοτιότερο σημείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που καλλιεργείται η ελιά, είναι μοναδικές και συντελούν στην δημιουργία ενός ειδικού μικροκλίματος για την ανάπτυξη της ελαιοκαλλιέργειας, που δεν συναντάται σε καμία άλλη περιοχή της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα.

Η περιοχή είναι πεδινή λοφώδης, με μέσο υψόμετρο τα 150 μέτρα. Τα εδάφη είναι μέσης σύστασης και χαρακτηρίζονται ως πηλώδη. Είναι ασβεστολιθικά με περιεκτικότητα σε CaCO 3 30-50% και μέτριας ως χαμηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία (0,8-1,2%). To pH είναι ουδέτερο έως ελαφρώς αλκαλικό.

Το κλίμα είναι ξηροθερμικό, ενώ δε σημειώνονται παγετοί. 

Ο ψυχρότερος μήνας είναι ο Ιανουάριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 6,7 και 15,7 °C (μέση τιμή 11,2 °C), ενώ ο θερμότερος μήνας είναι ο Ιούλιος με θερμοκρασίες από 20,3 έως 33,1 °C (μέση τιμή 28,5 °C). 
Η μεγαλύτερη μέση μέγιστη τιμή καταγράφεται τον μήνα Ιούλιο με 34 °C και η μικρότερη μέση ελάχιστη τιμή τον Ιανουάριο με 6 °C. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λαμβάνουν χώρα πολύ συχνά καύσωνες, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 °C, ενώ ενίοτε συνοδεύονται από τον άνεμο λίβα, ο οποίος έρχεται από τις περιοχές της Αφρικής και είναι ιδιαίτερα ξηρός και θερμός. 
Η ημερήσια διακύμανση της θερμοκρασίας είναι αυξημένη, ενώ παρατηρείται αυξημένη ηλιοφάνεια, με τις ημέρες με ηλιοφάνεια να ξεπερνούν τις 150 ανά έτος. 
Η μέση μηνιαία σχετική υγρασία κυμαίνεται από 46,8% (Ιούλιος) και 74% (Ιανουάριος). 
Κατά τους χειμερινούς μήνες, το μέσο ύψος βροχοπτώσεων κυμαίνεται γύρω στα 100 mm, ενώ σχεδόν μηδενικές είναι οι βροχοπτώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μέση ετήσια βροχόπτωση είναι 534,9 mm. 
Συνεπώς, η επιλογή της καλλιέργειας της ποικιλίας Κορωνέικη για παραγωγή του εν λόγω ελαιολάδου με το χαμηλό υψόμετρο και την έλλειψη παγετών θεωρείται η πλέον κατάλληλη, δεδομένου ότι η ποικιλία μπορεί να εκφραστεί στην οριοθετημένη περιοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ιδιοτυπία του προϊόντος

Μέσο φρουτώδες άρωμα ελιάς, με αρμονική και ισόρροπη συμμετοχή στη γεύση του φρουτώδους, του πικάντικου και του πικρού.

Το ελαιόλαδο της Μεσσαράς έχει μικρή τιμή οξύτητας, η οποία δεν ξεπερνά το 0,6. Οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές των δεικτών απορρόφησης (Κ 232 ≤ 1,80 και Κ 270 ≤ 0,13) και της απόκλισης του συντελεστή απορρόφησης (ΔΚ ≤ – 0,001) αποδεικνύουν τη φρεσκότητα του προϊόντος, ενώ ο χαμηλός αριθμός υπεροξειδίων (≤ 8,5) σχετίζεται άμεσα με την αυξημένη αντοχή στην αποθήκευση.

Η περιεκτικότητα σε καμπεστερόλη είναι ιδιαίτερα υψηλή, ξεπερνώντας το 3,8% του συνόλου των στερολών και αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό λόγω των ιδιαίτερα ξηροθερμικών συνθηκών της περιοχής.


Άποψη της νότιας πλευράς του Ψηλορείτη
από τον ελαιώνα του Κτήματος Πολυχρονάκη στη Μεσσαρά

Σχέση περιοχής και ποιότητας

Ο συνδυασμός των ασβεστολιθικών, σχετικά πτωχών σε οργανική ουσία εδαφών και της αυξημένης έκθεσης των ελαιοκάρπων στο ηλιακό φως, συμβάλλει στην αύξηση της συγκέντρωσης των αρωματικών συστατικών. 

Η επαρκής έκθεση των λοφωδών περιοχών στο ηλιακό φως οφείλεται στο ανάγλυφο του εδάφους όπου κεκλιμένες επιφάνειες καταλήγουν σε πεδιάδες.

Ο δροσερός καιρός και η χαμηλή σχετική υγρασία (περίπου ΣΥ=60%) που επικρατεί κατά το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου (γύρω στους 18 °C) ευνοεί την άνθηση και υποστηρίζει την καλή γονιμοποίηση των ανθέων. 
Η επικράτηση θερμοκρασιών γύρω στους 22 °C το αμέσως επόμενο διάστημα συμβάλλει στην ικανοποιητική καρπόδεση.
Επίσης, το ιδιαιτέρως ξηροθερμικό κλίμα της περιοχής έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη δραστηριότητα του δάκου της ελιάς, δίνοντας ένα προϊόν υψηλής ποιότητας με χαμηλή οξύτητα.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες 
(οι οποίες ενίοτε ξεπερνούν και τους 40 °C) και του υδατικού stress που παρουσιάζουν τα δένδρα, έχει ως αποτέλεσμα την φυσικώς υψηλή περιεκτικότητα του ελαιολάδου σε καμπεστερόλη (φυτοστερόλη που μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και δρα προληπτικά εναντίον του καρκίνου), κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό του προϊόντος της περιοχής.

Στην κλιματική αυτή ιδιαιτερότητα οφείλεται και η υψηλή περιεκτικότητα στα μεγάλης διατροφικής αξίας ακόρεστα λιπαρά οξέα.

Η καλλιέργεια της ελιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Η παρουσία της στο νησί επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά στη Μέση Νεολιθική Εποχή (5400-4400 π.Χ.), ενώ την ίδια περίοδο ξεκίνησε και η παραγωγή ελαιόλαδου από τον ελαιόκαρπο. Κατά τους πρωτομινωικούς χρόνους (2800-2300 π.Χ.) φύονταν ολόκληρα δάση με ελιές και αγριελιές στην πεδιάδα της Μεσσαράς. 
Η καλλιέργεια της ελιάς και τα προϊόντα της, υπήρξαν στενά συνδεδεμένα με τη διατροφή, την οικονομία, τη λατρεία, τον πολιτισμό, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η σύνδεση του ελαιόδεντρου και των προϊόντων της ελιάς με τις θρησκευτικές τελετές. 
Ευρήματα της μινωικής εποχής που σώζονται μέχρι σήμερα και μαρτυρούν την ύπαρξη του καρπού της ελιάς από τότε, όπως τα λίθινα πιεστήρια που βρέθηκαν στη Φαιστό και στον Κομμό.

Τροχόσπιτο πέντε αστέρων!

Αυτοκινούμενα τροχόσπιτα κυκλοφορούν πολλά. Το συγκεκριμένο όμως προσφέρει ανέσεις που δύσκολο θα φανταζόμασταν. Είναι ουσιαστικά μία σουίτα ξενοδοχείου 5 αστέρων πάνω σε ρόδες.
Διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, όπως χώρο υποδοχής, κρεβατοκάμαρες, πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο και κουζίνα, μέχρι και χώρο για να παρκάρετε και να μεταφέρετε το αυτοκίνητό σας! Ακόμα και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιούν τους κραδασμούς κατά την κίνηση.
Πολυτελές τροχόσπιτο
Πολυτελές τροχόσπιτο
Πολυτελές τροχόσπιτο
Πολυτελές τροχόσπιτο
Πολυτελές τροχόσπιτο
Πολυτελές τροχόσπιτο
Πολυτελές τροχόσπιτο

Μπουκάλια… μπαρουτοκαπνισμένα!

Ο Jim Dingilian είναι ένας από τους σπάνιους καλλιτέχνες που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της δημιουργικότητας με τις εκπληκτικές δημιουργίες τους. Χρησιμοποιώντας τον καπνό από ένα αναμμένο κερί ζωγραφίζει με απίστευτη τελειότητα λεπτομερείς εικόνες της καθημερινότητας στο εσωτερικό κενών μπουκαλιών.
perierga.gr - Μπουκάλια... μπαρουτοκαπνισμένα!
«Οι σκηνές που επιλέγω είναι τοποθεσίες σε διάφορα σημεία της πόλης που μου φαίνονται μυστηριώδεις ή κρύβουν κάτι… τρομακτικό παρά το γεγονός ότι μοιάζουν συνηθισμένες. Δέντρα, ποτάμια, γέφυρες, αυτοκίνητα συνθέτουν κάτι εξωπραγματικό, ενώ τα άδεια μπουκάλια… κατοικούνται από τις αναμνήσεις τους!», λέει ο καλλιτέχνης.
perierga.gr - Μπουκάλια... μπαρουτοκαπνισμένα!
Η διαδικασία χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Εξαρχής δημιουργεί με τον καπνό ένα μαύρο φόντο στο εσωτερικό του μπουκαλιού και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μεταλλικού μυτερού εργαλείου ξύνει τις λεπτομέρεις, σχηματίζοντας την εικόνα.
perierga.gr - Μπουκάλια... μπαρουτοκαπνισμένα!
«Αυτό που χρειάζομαι είναι σταθερότητα στα χέρια και μεγάλη προσοχή. Τα μπουκάλια που έχουν πιο στενό λαιμόμε δυσκολεύουν περισσότερο. Όμως έχω βρει τον τρόπο», λέει χαριτολογώντας. Κι αν νομίζετε ότι αυτό που κάνει είναι απλό, καλύτερα να μην προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι!


perierga.gr - Μπουκάλια... μπαρουτοκαπνισμένα!
perierga.gr - Μπουκάλια... μπαρουτοκαπνισμένα!
perierga.gr - Μπουκάλια... μπαρουτοκαπνισμένα!
perierga.gr - Μπουκάλια... μπαρουτοκαπνισμένα!