Οδηγίες: Πως κατεβάζω ταινίες από το Internet δωρεάν [Torrent, RS Links]



Σύντομες και απλές οδηγίες για το πως κατεβάζουμε ταινίες από το Internet - Για αρχάριους


Πριν μάθουμε να κατεβάζουμε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τα απαραίτητα προγράμματα. 



1. Για την αναπαραγωγή των ταινιών πρέπει να εγκαταστήσουμε το VLC. 
Βίντεο ενός λεπτού για το πως κάνουμε εγκατάσταση το VLC. (Κλικ στο (+/-) για να δείτε το Video)


2. Χρειαζόμαστε το WINRAR, ένα εργαλείο συμπίεσης που έχουν οι περισσότεροι υπολογιστές.
Βίντεο ενός λεπτού για το πως κάνουμε εγκατάσταση το WINRAR. (Κλικ στο (+/-) για να δείτε το Video)

Δυο είναι οι τρόποι για να κατεβάζουμε ταινίες από το Internet. Ο πιο γνωστός είναι τα Torrents
   1. Torrents (Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες παρακάτω)

Πληροφορίες: Τα Torrents είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να κατεβάσει κανείς μια ταινία. Η μέθοδος διαμοιρασμού των αρχείων είναι Peer-to-Peer. Δηλαδή, για να κατεβάσεις μια ταινία πρέπει να υπάρχουν άλλοι που θα στην στείλουν (Seeders). Οι Seeders είναι αυτοί που έχουν ήδη κατεβάσει την ταινία και βοηθούν να την κατεβάσουν περισσότεροι. Το "ηθικότερο" για έναν που κατεβάζει ταινίες Torrent είναι να αφήνει το αρχείο στο πρόγραμμα έως ότου στείλει μια φορά τουλάχιστον το μέγεθος της ταινίας (παράδειγμα). Αν δεν υπάρχουν Seeders δεν μπορείς να κατεβάσεις.

*Βίντεο 2 λεπτών με οδηγίες για το πως κατεβάζουμε ταινίες Torrent με ελληνικούς υπότιτλους.

Πατήστε στο τελευταίο εικονίδιο δεξιά  για να δείτε το βιντεο  Full Screen

    2. Links

Σε πολλές σελίδες όπως και στο Blog μας, θα έχετε πετύχει links από διάφορους hosts όπως Rapidshare, Filerve, Filesonic, Filejungle, Hotfile, Filepost κ.α Οι εταιρίες αυτές φιλοξενούν στους servers τους δεδομένα που καταχωρούν όσοι ασχολούνται με το ανέβασμα ταινιών/μουσικής κ.α  (Uploading). Τα Links είναι ένας γρήγορος τρόπος για να κατεβάσεις μια ταινία όταν είσαι Premium Member σε κάποια εταιρεία. Όταν δηλαδή πληρώνεις συνδρομή. Για τους χρήστες που κατεβάζουν δωρεάν οι ταχύτητες είναι χαμηλότερες και έχουν κάποιους περιορισμούς. Για να κατεβάσουμε τα Links υπάρχουν 2 τρόποι.
  • Ο καλύτερος τρόπος είναι να κατεβάσουμε ένα πρόγραμμα που θα τα κάνει όλα μόνο του. Το πιο απλό πρόγραμμα για αυτήν τη δουλειά είναι το FreeRapid. Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες.
*Βίντεο 2 λεπτών με οδηγίες για το πως κατεβάζουμε δωρεάν τα Rapidshare Links με το FreeRapid. 

      Πατήστε στο τελευταίο εικονίδιο δεξιά  για να δείτε το βιντεο  Full Screen
      •   Ένας άλλος τρόπος (ο δυσκολότερος) είναι να ανοίξουμε τα Links με τον Browser (Mozilla, Chrome κλπ) και να αποθηκεύσουμε τα αρχεία ένα-ένα. Σε αυτές τις εταιρείες όταν είσαι Free User πρέπει να περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά και στη συνέχεια όταν ζητήθει να επιλέξεις τον δωρεάν τρόπο κατεβάσματος (Free ή Regular Download κ.α) . Για παράδειγμα, αν κατεβάσουμε από Rapidshare θα δούμε αυτή τη σελίδα
      Περιμένουμε λίγο και πατάμε "DOWNLOAD". Αφού ολοκληρωθεί η λήψη των αρχείων, τσεκάρουμε αν έχουμε κατεβάσει ΌΛΑ τα links και τα αποσυμπιέζουμε με το WINRAR (πληροφορίες για το WINRAR στην αρχή της ανάρτησης). Πιο αναλυτικά, πάμε στις λήψεις, βρίσκουμε τα αρχεία που μόλις κατεβάσαμε, μπαίνουμε στο πρώτο (όνομα.αρχείου.part1), μαρκάρουμε (κλικ) την ταινία και επιλέγουμε να κάνουμε "αποσυμπίεση" ή "Extract" στην επιφάνεια εργασίας. Η διαδικασία αποσυμπίεσης υπάρχει στο παραπάνω βίντεο από το 1:57



         3. Υπότιτλοι - Greek Subs

      Αν οι υπότιτλοι δεν είναι ενσωματωμένοι στην ταινία τότε θα πρέπει να τους κατεβάσετε ξεχωριστά. Υπάρχει παραπομπή για "Greek Subs" μέσα σε κάθε ανάρτηση ταινίας.

      Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες για το που βρίσκουμε τους υπότιτλους και πως τους βάζουμε στην ταινία.

      Πατήστε στο τελευταίο εικονίδιο δεξιά  για να δείτε το βιντεο  Full Screen

      * Αν σας φάνηκαν χρήσιμες οι οδηγίες, στείλτε το άρθρο και στους φίλους σας.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

      Ευχαριστούμε...