Προσφορά εργασίας στη Μανιτόμπα με 600 ευρώ την εβδομάδα - Οι αιτήσεις Ελλήνων "έριξαν" την ιστοσελίδα


Η τοπική κυβέρνηση της Μανιτόμπα του Καναδά αναζητά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας. Τεράστια ανταπόκριση από τους άνεργους της χώρας μας

Από 8 έως 12 Ιουνίου θα γίνουν οι συνεντεύξεις για όσους έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσουν άδεια εργασίας στον Καναδά. H κυβέρνηση της περιοχής Μανιτόμπα σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία προσφέρει θέσεις εργασίας. Τεράστιο ενδιαφέρον από Έλληνες που "έριξε" το site των αιτήσεων.
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας και της Γερμανίας, οι οποίες έκαναν οργανωμένες καμπάνιες προσέλκυσης εργαζομένων, οι Καναδοί σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία της Μανιτόμπα (Manitoba Hellenic Initiative Committee) διοργανώνουν συνεντεύξεις από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου αναζητώντας κυρίως εργαζομένους σε χειρωνακτικά επαγγέλματα, τεχνίτες αλλά και δασκάλους.
Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον εκατοντάδες επαγγελματίες. Το μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας της Μανιτόμπα Βικτώρια Δούση Σιντλ δήλωσε στο "Έθνος" ότι περιμένει αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για συνέντευξη μέχρι την Παρασκευή και επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει την πλήρη υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης.
Οι οικονομικές απολαβές στη Μανιτόμπα είναι πιο χαμηλές από τις περισσότερες επαρχίες του Καναδά. Ο μέσος μισθός στη συγκεκριμένη επαρχία ανέρχεται στα 600 ευρώ την εβδομάδα, κάτι που όπως λέει η κ. Δούση "αφορά ειδικότητες όπως οι διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί. Για επαγγέλματα όπως ο μηχανικός ή ο δάσκαλος οι μισθοί είναι ακόμα μεγαλύτεροι".
Καλύφθηκαν οι θέσεις για συμμετοχή στις συνεντεύξεις. Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο παρακάτω mail
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των Ελλήνων, έχουν καλυφθεί οι θέσεις για συμμετοχή στις συνεντεύξεις που θα γίνουν. Ωστόσο, η τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να δέχεται αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις εργασίας στη Μανιτόμπα (στο e-mail:victoriaschindle@gmail.com).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι κυρίως οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι εργαζόμενοι σε αγροκτήματα και σε κατασκευές και οι δάσκαλοι.
 
Παροχές
Οι εργαζόμενοι στη Μανιτόμπα δικαιούνται πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ γίνονται κρατήσεις από τον μισθό τους για τη σύνταξή τους.
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι Έλληνες, η ιστοσελίδα της Ελληνοκαναδικής Ένωσης Φιλίας, στην οποία αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη διαδικασία των συνεντεύξεων "έπεσε" το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σημειώνεται ότι στην Μανιτόμπα υπάρχει μια πολύ "δεμένη" ελληνική κοινότητα που αριθμεί περίπου 1.000 Έλληνες.
Δείτε το site του Winnipeg, πρωτεύουσας της επαρχίας
Η επαρχία που καλεί οικονομικούς μετανάστες
Η συνολική έκταση της Μανιτόμπα είναι 647.797 km2. Κοινώς, είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα. Ωστόσο, ο πληθυσμός της Μανιτόμπα ανέρχεται μόλις σε 1.180.000 κατοίκους (εκτίμηση 2006), η πλειονότητα των οποίων ζει στα νότια, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.
Πρωτεύουσα της Μανιτόμπα είναι η Γουίνιπεγκ (Winnipeg), με πληθυσμό περισσότερο από το 50% του συνολικού πληθυσμού της επαρχίας (620.000 κάτοικοι, απογραφή 2001).
Άλλες σημαντικές πόλεις είναι το Μπράντον (Brandon, 40.000 κάτοικοι), το Τόμσον (Thompson, 13.250 κάτοικοι), το Ντωφέν (Dauphin) και το Πορτάζ λα Πρερί (Portage la Prairie, 13.000 κάτοικοι). Το Τσώρτσιλ (Churchill, 960 κάτοικοι) είναι το κύριο λιμάνι της Μανιτόμπα στις ακτές του κόλπου Χάντσον.
Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...