Γυναικείο στήθος: Τί μπορεί να σημαίνει ο πόνος;


Ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία στο γυναικείο κορμί είναι το στήθος, όπου πολλές φορές παρουσιάζει έντονο πόνο. Τι μπορεί να κρύβει λοιπόν ο πόνος στο μαστό;
Ας δούμε αναλυτικά τι μπορεί να συμβαίνει κάθε φορά που νιώθουμε ότι πονάει το στήθος.

1)    Πόνος ανάμεσα στις περιόδους
Τις περισσότερες φορές ο πόνος επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του μαστού. Οι γυναίκες περιγράφουν αυτόν τον πόνο ως σουβλιά. Ουσιαστικά, πρόκειται για νευρόπονο και ο μαστός δεν παρουσιάζει κάποια παθολογία.
2)    Τι άλλο μπορεί να φταίει;
Ο πόνος στο στήθος επίσης, μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας ή περισσότερων κύστεων , φλεγμονής, ιναδενώματος  (καλοήθης διόγκωση μέσα στο μαστό) αλλά και κακοήθειας.
3)    Τι πρέπει να κάνουμε όταν ο πόνος δεν σταματά;
Στην περίπτωση όπου ο πόνος δεν σταματά θα πρέπει οπωσδήποτε μα επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας, καθώς όσο αφήνεται το πρόβλημα τόσο περισσότερο εγκαθίσταται. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.
4)    Πώς φεύγει ο πόνος;
Ανάλογα πάντα με την κάθε περίπτωση χορηγείται η κατάλληλη θεραπεία η οποία συνήθως είναι φαρμακευτική. Σε ότι αφορά τις κύστες , αν αυξηθούν σε μέγεθος τότε ίσως χρειαστεί να γίνει κάποια παρακέντηση ή αφαίρεση.
Εάν πάλι υπάρχει υποψία κακοήθειας , ο γιατρός συστήνει μαστογραφία, και, αν απαιτείται μεγαλύτερη διερεύνηση κάποιου όγκου, θα πρέπει να γίνει υπέρηχος.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο πόνος στο στήθος οφείλεται σε ορμονική διαταραχή, συνοδεύεται συνήθως από πρήξιμο και έντονη ευαισθησία. Σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα ενοχλείται ακόμη και ένα απαλό άγγιγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...