Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-2

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" και έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς αφού ενώ προηγήθηκε με 2-0, τελικά ήρθε ισόπαλος με 2-2 με τον ΟΦΗ, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 8η αγωνιστική. 

Έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και την συντριπτική κατοχή της μπάλας, ο Ολυμπιακός... κατάφερε και ήρθε ισόπαλος με σκορ 2-2 (Τζεμπούρ 45', Μιραλάς 62' - Μάντζιος 73', Γεωργίου 77') με τον κλεισμένο στα καρέ του, ΟΦΗ, στο φαληρικό γήπεδο, για την 8η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι μόλις προηγήθηκαν με 2-0 στο 62'... έφυγαν από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο για την Γερμανία (ελέω Ντόρτμουντ), αφήνοντας τους Κρητικούς μόνους στον αγωνιστικό χώρο και δίνοντας τους το δικαίωμα να φύγουν από τον Πειραιά με έναν πολύτιμο πόντο στις αποσκευές τους.
Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-5-1 και διάταξη 4-4-1-1. Ο Κοστάνσο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μανιάτης δεξί μπακ, ο Χολέμπας αριστερό και οι Μαρκάνο - Μέλμεπργκ το δίδυμο των στόπερ. Μακούν και Ορμπάιθ αγωνίστηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Φετφατζίδης αριστερά, ο Αμπντούν δεξιά και ο Μιραλάς είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από την "αιχμή του δόρατος", Τζεμπούρ.

Στου κουφού την πόρτα...


H αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει σαφή αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι, "φορτώνοντας" με αρκετούς παίκτες στον άξονα, καθώς σκοπός του Νίκου Αναστόπουλου ήταν να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Κάρολ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τα ηνία του παιχνιδιού από το 1ο λεπτό, κυκλοφορούσαν την μπάλα σωστά, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα, όπως αυτή των Κρητικών.

Μέχρι και το 18' ο Ολυμπιακός δεν είχε ανησυχήσει τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, καθώς κάποια μακρινά σούτ κόντραραν στα σώματα των αμυνομένων, οι οποίοι έδιωχναν με σχετική ευκολία όσες σέντρες επιχειρούσαν οι Πειραιώτες από τα άκρα. Σε εκείνο το λεπτό ο Χολέμπας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από 30 περίπου μέτρα (και με "πρόσωπο" στην εστία), αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κάρολ.

Ο ΟΦΗ απάντησε τρία λεπτά αργότερα, χάνοντας την πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα, αφού ο Κοστάνσο βγήκε έγκαιρα από το δοκάρια του και κόντραρε τον Χόρχε Λόπεθ, βγάζοντας την ομάδα του από μια δύσκολη κατάσταση. 

Οι παίκτες του Βαλβέρδε συνέχισαν να έχουν μια άκαρπη υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο με τον Φετφατζίδη να σπαταλά στο 30' μια πολύ καλή στιγμή για την ομάδα του, όταν υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή ύστερα από σέντρα του Αμπντούν, αλλά τελείωσε πολύ άσχημα τη φάση σουτάροντας αδύναμα στην αγκαλιά του Κάρολ.

Η πέμπτη "βόμβα" του Ράφικ

Ο Μακούν στο 40' προσπάθησε με σουτ εκτός περιοχής να αιφνιδιάσει τον Ιρλανδό γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ωστόσο ο Καμερούνεζος χαφ ήταν αυτός που προετοίμασε το γκολ της ομάδας του πέντε λεπτά αργότερα. Στο 45' ο Ορμπάιθ πάσαρε κάθετα στον Αφρικανό και εκείνος έδωσε με τη μια στον Φετφατζίδη, το σουτ του οποίου με το δεξί απέκρουσε ο Κάρολ. Ο Τζεμπούρ όμως καιροφυλακτούσε και με κεφαλιά από τα δύο μέτρα έστειλα την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του ΟΦΗ. Γκολ Νο 5 για τον "τρομοκράτη" στο πρωτάθλημα και 1-0 για τον Ολυμπιακό σχεδόν με τη λήξη του ημιχρόνου.

Αλλαγή σχεδίου

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Βαλβέρδε έβαλε τον Ιμπαγάσα στη θέση του Αμπντούν. Ο Αργεντινός πέρασε στην τριάδα των χαφ, με τον Μακούν δίπλα του, τον Ορμπάιθ πλέον σε ρόλο καθαρού κόφτη και τους Μιραλάς και Φετφατζίδη να μετατοπίζονται στο αριστερό και δεξί άκρο της επίθεσης αντίστοιχα.

Το σύστημα γύρισε στο 4-3-3, γεγονός το οποίο αποδείχτηκε ευεργετικό για την εικόνα του Ολυμπιακού μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους ερυθρόλευκους να ανεβάζουν πιο ψηλά την πίεση τους. Στο 46' ο Κάρολ κατάφερε με δυσκολία να εξουδετερώσει το σουτ του Μακούν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ το διαγώνιο βολέ του Τζεμπούρ στο 50' έφυγε λίγο άουτ από τα Κρητικά καρέ.

Στο 55' ο Μέλμπεργκ με πολύ ωραίο τάκλιν πρόλαβε τον Μάντζιο, πριν αυτός γίνει απειλητικός, με την φάση να ξεκινάει από λάθος του Σουηδού, το οποίο διόρθωσε ο ίδιος. Ο ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ, δεν έλεγε να "ξεμυτήσει" από την περιοχή του και οι Πειραιώτες δυσκολεύονταν και πάλι στην δημιουργία ευκαιριών αφήνοντας πίσω τους το δυνατό ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Μια καταπληκτική πάσα του Ορμπάιθ όμως ήταν αρκετή για να "ξεκλειδώσει" ο Ολυμπιακός για 2η φορά την αντίπαλη άμυνα. Ο Βάσκος μέσος στο 62' είδε την κούρσα του Μανιάτη από δεξιά και με "30άρα" μεταβίβαση τροφοδότησε τον Έλληνα μπακ ο οποίος αφού κατέβασε την μπάλα, με ωραία σέντρα βρήκε τον Μιραλάς στο δεύτερο δοκάρι. Ο Βέλγος επιθετικός με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κάρολ και έκανε το 2-0 για τους ερυθρόλευκους, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό εντός έδρας γκολ και 4ο συνολικά στην Super League.

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά...

Το παιχνίδι όμως απέκτησε νέο ενδιαφέρον στο 73', εξαιτίας ενός... λάθους. Ο Κοστάνσο σε εκτέλεση φάουλ των φιλοξενουμένων έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, επιχείρησε λανθασμένη έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Μάντζιο να μειώσει το σκορ σε 2-1 με γυριστή κεφαλιά. Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπά αργότερα ο Ολυμπιακός βίωσε το απόλυτο σοκ. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λόπεθ στο 77' και αδύναμη απομάκρυνση του Μέλμπεργκ, ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στα καρέ των γηπεδουχών και με προβολή ισοφάρισε σε 2-2 για τον ΟΦΗ!

Ο Βαλβέρδε έριξε στη μάχη και τον Μάρκο Πάντελιτς στο 80', αφού ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει, με την αναμέτρηση στην ισοπαλία και με δέκα λεπτά καθαρού χρόνου να απομένουν για την λήξη. Δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, ο Σέρβος θα μπορούσε να χρειστεί σκόρερ αλλά ήταν ένα βήμα πιο μπροστά στο γύρισμα του Μιραλάς και δεν μπόρεσε να πλασάρει.

Δύο βαθμοί στον κάλαθο των αχρήστων

Το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και τον Ολυμπιακό να έχει πετάξει με πολύ φτηνό τρόπο δύο βαθμούς μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"! Οι ερυθρόλευκοι στο 2-0 πίστεψαν πως το παιχνίδι είχε τελειώσει και το πλήρωσαν ακριβά. Ακόμα και αν υπάρχει τεράστια ευθύνη του Κοστάνσο στο 2-1, δεν επιτρέπεται να δέχεται ο Ολυμπιακός την ισοφάριση μέσα σε τέσσερα λεπτά, δείγμα του ότι είχε χαθεί εντελώς η συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο. Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα οι Πειραιώτες απόλεσαν και το νικηφόρο εντός έδρας σερί των 17 νικών που είχαν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (79' Μοδέστο), Μακούν (80' Πάντελιτς), Αμπντούν (46' Ιμπαγάσα).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Φέισα, Πάντελιτς, Παπαδόπουλος, Μόνχε.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ, Γεωργίου, Σίσιτς (68' Καμπάνταης), Χόρχε Λόπεθ, Ζόρντι Λόπεθ (69' Βερόν).

Αναπληρωματικοί: Βεζυρίδης, Βερόν, Ρόβας, Ζορμπάς, Ουκάρ, Καπάνταης, Σόουζα.

Διαιτητής: Σπύρος Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί διαιτητές: Λεωνίδας Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

Τέταρτος διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: Χόρχε Λόπεθ 92'.

Κόκκινες κάρτες: -
redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...