Χάος στις αερομεταφορές εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης


Χάος έχει προκληθεί στις εναέριες μεταφορές στην Ευρώπη εξαιτίας ης ηφαιστειακής στάχτης από την έκρηξη του ηφαιστείουΕϊγιαφιατλαγιουκούλ, στη νότια Ισλανδία.
Εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρούνται από τις ακυρώσεις πτήσεων, οι οποίες πιθανότατα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με το BBC , περίπου5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την Πέμπτη καθώς έκλεισαν πολλά αεροδρόμια σε Ιρλανδία, Φινλανδία, Βρετανία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Βέλγιο και Ολλανδία.
Στη Γαλλία έκλεισαν 24 αεροδρόμια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, μεταξύ των οποίων και το «Charles de Gaulle». Καθηλωμένα παραμένουν πολλά αεροπλάνα και σε αεροδρόμια της Γερμανίας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, που είναι το μεγαλύτερο της Γερμανίας και το τρίτο σε μέγεθος στην Ευρώπη, αναμένονται πολλά προβλήματα στις πτήσεις την Παρασκευή.
«Αναμένεται ότι η Φρανκφούρτη από τις 09.00 το πρωί (τοπική ώρα) θα βρίσκεται στη ζώνη που επηρεάζεται από το νέφος που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο του αεροδρομίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ηφαιστειακή στάχτη άρχισε να πέφτει κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από τη Σκωτία, ωστόσο οι υγειονομικές αρχές της χώρας τόνισαν ότι οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων είναι χαμηλές και ότι δεν αναμένεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στα άτομα που ήδη αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.
Στο μεταξύ, η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι οι στάχτες που θα πέσουν στο έδαφος θα διακρίνονται με δυσκολία.
Το ηφαίστειο Αγιαφιγιαπλαγιουρκούλ βρίσκεται κοντά στον πέμπτο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας. Η έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη ήταν η δεύτερη τον τελευταίο μήνα και είχε ως αποτέλεσμα να λιώσει μερικώς ο παγετώνας.
Τουλάχιστον 800 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν.
i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...