Μια εντυπωσιακά χρήσιμη θήκη για i-Phone!



Πραγματικά πολύ καλή και χρήσιμη!










Ανέκδοτο



Παραπονιέται ένας νεαρός στον φίλο του ότι δεν έχει καθόλου επιτυχίες στις γυναίκες. Εξομολογείται όμως ότι η πρώτη του κουβέντα μόλις δει μια γυναίκα είναι: "Είσαι φοβερή γκόμενα. Πηδιόμαστε;" 
Ο φίλος του τον παίρνει παράμέρα και του λέει: "Πρέπει πρώτα να τους μιλάς για γενικά θέματα. Βιβλία, ταινίες, θέατρο και μετά να μπεις στο κυρίως θέμα, κατάλαβες;" 

Ο νεαρός ευχαριστεί τον φίλο του, και στην πρώτη ευκαιρία αποφασίζει να δοκιμάσει τις συμβουλές. 
- Διάβασες κανένα καλό βιβλίο τώρα τελευταία; ρωτάει την γκόμενα. 
- Όχι. 
- Είδες κανένα καλό έργο; 
- Όχι. 
- Ούτε και εγώ, πηδιόμαστε;

35-50% οικονομία στο πετρέλαιο θέρμανσης


Κάντε οικονομία οικονομία στο πετρέλαιο θέρμανσης 35-50% με σύστημα υδρογόνου .
Για όλα τα διαμερίσματα, τις πολυκατοικίες, μονοκατοικίες, ξενοδοχεία, εργοστάσια, φούρνους, ζαχ/στεία κ.λ.π που έχουν καυστήρα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ελληνικής κατασκευής με εγκρίσεις-πιστοποιήσεις απο το ελληνικό υπουργείο βιομηχανίας (CE).
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 6945207234, ΓΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 6977419909, ΓΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 6932907071
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ συνεργασίας για ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ - ΕΤΑΙΡΙΕΣ 0040 771671853
(ή στείλτε μας ενα σταθερό τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας)
Για διαγραφή από την λίστα μας, παρακαλώ πατήστε εδώ Remove
Αυτό το e-mail πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/58/EC του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Relative as A5-270/2001) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και οι διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.  

Πήλιο


Πού να μείνετε:
«ΑΝΩΒΟΛΙΟΣ TRADITIONAL RESORT»
Αγ.Γεώργιος Νηλείας
2428086893
www.anovolios.gr


Ανηφορίζοντας στα ορεινότερα χωριά του Πηλίου, θα αντικρίσετε ξενώνες και καταλύματα ξεχωριστά. Από τα πιο χαρακτηριστικά, είναι ο «Ανωβολιός» (σωρός από πέτρες δηλαδή) στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Πετρόχτιστο, παραδοσιακό, καλαίσθητο και πρόσφατα βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα ξενοδοχεία Βουνού ή Εξοχής (24η Philoxenia-2008). Εκπληκτική θέα, ηρεμία και πολυτέλεια συνάμα. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του όνομα (Προξενείο, Ταχυδρομείο, Φυλάκιο, Σχολαρχείο, Αυλή κλπ). Στον πρωινό μπουφέ, θα «τρακάρετε» σε σπιτικές λιχουδιές, ενώ μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό και το βραδινό σας, επίσης με σπιτικές, παραδοσιακές γεύσεις. 
 
Πού να φάτε:
Εστιατόριο-Ξενώνας «Παλαιός Σταθμός»
Μηλιές
2423086425
www.paliosstathmos.com 

Ο συγκεκριμένος χώρος μετρά 100 ολόκληρα χρόνια. Κάποτε υπήρξε χάνι. Πολλές φορές καταστράφηκε και ξαναφτιάχθηκε. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη για να γευματίσει ή να δειπνήσει κανείς, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ξενώνας. Ρομαντικός «σταθμός» για όσους το επισκέπτονται. Στο εδεσματολόγιο του θα συναντήσετε πιάτα ψαγμένα με φανατικούς οπαδούς. Πολλοί πηγαίνουν για την γίδα με το τσίπουρο και το δεντρολίβανο, άλλοι για το χοιρινό στην κατσαρόλα με θυμάρι και σάλτσα μπύρας. Οι καλοκαιρινοί θαμώνες τρελαίνονται για την αγγουροσαλάτα. Ασυνήθιστη γαστρονομική νότα η ρεβιθάδα στο πήλινο. Προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε την συνταγή της κότας της «ανήθικης», αλλά το μόνο που καταφέραμε να μάθουμε είναι πως πρόκειται για κοτόπουλο με λευκή κρέμα και άνηθο.

Εστιατόριο «Το Πέτρινο»
Κάτω Γατζέα
2423023233


Θα βρεθείτε εκεί για την ποιότητα στο φαγητό και την φιλική του ατμόσφαιρα. Η κουζίνα του περιλαμβάνει κατά βάση κρεατικά. Ξεχωρίζει το φιλέτο χοιρινό με δαμάσκηνο και οι πατάτες γάστρας, αλλά δεν θα πρέπει να φύγετε από «Το Πέτρινο» χωρίς να έχετε ιδέα από το μοσχαρίσιο φιλέτο του Σεφ. Μυστικό επτασφράγιστο, που μόνο το στομάχι σας μπορεί να ξεδιαλύνει, γιατί ο μάγειρας δεν πρόκειται να πει το παραμικρό. Τους θερινούς μήνες είναι καθημερινά ανοιχτό, ενώ το Χειμώνα μόνο τα κυριακάτικα μεσημέρια. Τον υπόλοιπο καιρό όμως μπορείτε να απολαύσετε τις ίδιες γεύσεις στο «Πέτρινο του Βόλου» (Μεταμορφώσεως 12, τηλ.2421056196).

Τσιπουράδικο «Ο Στεφανής»
Αγ.Γεώργιος
2428093129


Και το όνομα αυτού Στέφανος. Εξαιτίας του και η ονομασία του τσιπουράδικου. Εκείνος μαγειρεύει και δελεάζει τους επισκέπτες με τις αλχημείες του! Δηλώνει αυτοδίδακτος με πολύ όρεξη και μεράκι και η σπεσιαλιτέ του είναι τα μανιτάρια φρικασέ. Καταπιάνεται όμως με διάφορες γεύσεις. Φτιάχνει γίγαντες με λαχανικά, αυγά με χόρτα (αυγά μάτια πάνω σε τσιγαρισμένα σέσκουλα και σπανάκι και άλλα μυρωδικά) και το περίφημο μπουμπάρι (παχύ έντερο γεμιστό με εντόσθια και ρύζι). Για να τον ανακαλύψετε πρέπει να κατευθυνθείτε προς την πλατεία του χωριού. Θα σας περιμένει σε ένα πολύ ζεστό χώρο με όμορφη αυλή.

Ταβέρνα-Ουζερί «Τσακιτζής»
Αγ.Γεώργιος
2428093798


Στην πλατεία του χωριού με την μεγάλη αυλή, τοποθετείται ο «Τσακιτζής». Όπως μας διηγήθηκε ο κύριος Νίκος που το λειτουργεί σε μόνιμη βάση πια ο τσακιτζής είναι τούρκικη λέξη (αυτός που κλέβει τους πλούσιους και τα δίνει στους φτωχούς). Εκεί λοιπόν, θα ευχαριστηθείτε το αρνάκι φρικασέ, το χοιρινό πρασοσέλινο, το σπετσοφάι και τον μπεκρή μεζέ. Φυσικά αν έχετε ανάγκη από συμβουλή, εμείς προτείνουμε το τσανάκι στο πήλινο, δηλαδή διάφορα κρεατικά αμαρτωλά μαγειρεμένα. Θα το βρείτε ανοιχτό όλο τον χρόνο. Παραδοσιακά φτιαγμένο από πέτρα, όπως είθισται στα χωριά του Πηλίου

Εστιατόριο «Το Αρχοντικό»
Βυζίτσα
2423086863
www.arhontiko-pilion.gr


Στην Βυζίτσα, ένα ορεινό χωριό από τα πιο τουριστικά του Πηλίου, μετά από έναν καλό περίπατο, αξίζει να απολαύσετε πολύ καλή ελληνική κουζίνα στο «Αρχοντικό». Στην πλατεία, κάτω από τον πλάτανο οι γαστρονομικές επιλογές είναι πολλές. Αγριογούρουνο με κάστανα και δαμάσκηνα, λαγός στιφάδο, πίτες διάφορες, όλα φτιαγμένα από την Άννα. Το αγαπημένο της πιάτο είναι η τηγανιά (κρεμμύδια και πιπεριές συνοδεύουν το χοιρινό –πάντα λαιμός- έρχεται το λευκό κρασί, μουστάρδα με το δεντρολίβανο και λίγο πριν δέσουν όλα, την τελική πινελιά δίνει η φέτα). Για τους χορτοφάγους δε, τα μανιτάρια τσιγαριστά αλλά στην κατσαρόλα και οι χυλοπίτες με λαχανικά είναι για να τρελαίνεται κανείς. Οι πύλες του «Αρχοντικού» είναι ανοιχτές καθημερινά. Τα Σαββατοκύριακα του Χειμώνα δε, χαζεύει μερακλώνει κανείς με τους σκοπούς της κιθάρας δίπλα στο τζάκι

Ταβέρνα «Τα δειλινά του Αλπάκη»
Πλατανίδια
2428093253


Αλπάκης λεγόταν ο πρώτος παππούς που το λειτούργησε (πάνε 40 χρόνια από τότε) και απ’ ότι φαίνεται τα δειλινά εκεί έχουν άλλο χρώμα. Δίπλα στη θάλασσα θα το εντοπίσετε να διατηρεί σταθερά και αμετάκλητα την φήμη του για το καλύτερο ψάρι της περιοχής, από τα δίχτυα γνωστών ντόπιων ψαράδων. Κατευθείαν από τα καΐκια στην σχάρα. Στο μενού του βέβαια θα βρείτε και κρεατικά και διάφορες άλλες νοστιμιές. Παραμένει όλο τον χρόνο ανοιχτό, μεσημέρι και βράδυ.

Γλυκό με γιαούρτι

Γλυκό με γιαούρτι
Από την Βίκη Αρίκα


ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:
300gr Αλεύρι
200gr φρέσκο Βούτυρο
100gr Ζάχαρη
1 Αυγό

Για την Κρέμα:
7 Αυγά
700gr στραγγιστό Γιαούρτι
Ξύσμα Λεμονιού
2 κουτ. Βανίλια
50gr φρέσκο Βούτυρο λιωμένο
1 ½ κουτ. σούπας Αλεύρι
1 ½ κουτ. σούπας άμυλο Καλαμποκιού [corn flour]
330gr Ζάχαρη

Για τα βύσσινα:
½ kg Βύσσινα με το ζουμί τους [κονσέρβα]
2-3 κουτ. σούπας άμυλο Καλαμποκιού [corn flour]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα με βάθος και κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο.

Ξεκινάμε από το παντεσπάνι:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο κρύο, τη ζάχαρη και το αυγό. Ανακατεύουμε/ζυμώνουμε με το χέρι για να αναμιχθούν όλα τα υλικά και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Μην σας παραξενέψει που το μίγμα είναι κάπως στεγνό. Δεν προσθέτουμε άλλα υγρά για να γίνει το παντεσπάνι μας τραγανό. Το τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, της οποίας προηγουμένως έχουμε αλευρώσει την επιφάνεια. Το πιέζουμε με το χέρι και το λειαίνουμε με τον πλάστη, ώστε να γίνει ένα φύλλο πάχους ενός εκατοστού. Τώρα, πατάμε με την φόρμα πάνω από το φύλλο και κόβουμε ακριβώς το φύλλο στις διαστάσεις του πάτου της. Το τοποθετούμε στον πάτο της φόρμας και τα κομμάτια που περισσεύουν τα βάζουμε γύρω γύρω στην φόρμα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρώς σε όλη την επιφάνειά του, για να μην φουσκώσει όσο θα ψήνεται. Το αφήνουμε προς το παρόν για 30 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει το βούτυρο και να γίνει πιο τραγανό το παντεσπάνι.
Και πάμε για την κρέμα.

Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε μόνο τα ασπράδια των επτά αυγών όπως είναι κρύα από το ψυγείο [φουσκώνουν καλύτερα]. Όταν φουσκώσουν προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, δυο-τρεις κουταλιές από την ζάχαρη που είναι μετρημένη για την κρέμα και χτυπάμε ξανά για πέντε λεπτά. Η μαρένγκα είναι έτοιμη και πρέπει να μπει κι αυτή στο ψυγείο για δέκα λεπτά και να περιμένει να έρθει η σειρά της για την χρήση της στην κρέμα.

Για το βασικό μίγμα της κρέμας βολεύει να έχουμε ένα αυτόματο μίξερ. Μπορούμε να το κάνουμε και με του χειρός, αλλά θα χρειαστεί να κοπιάσουμε λιγάκι.
Ρίχνουμε τους κρόκους των επτά αυγών, τις βανίλιες, το ξύσμα από την φλούδα μισού λεμονιού και τα χτυπάμε για να ενωθούν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ξαναχτυπάμε για λίγα λεπτά. Για να είναι πιο ελαφρύ το γλυκό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το corn flour και ξαναχτυπάμε. Όταν το μίγμα είναι ομοιόμορφο προσθέτουμε το βούτυρο και ξαναχτυπάμε. Παίρνουμε το μπωλ και χτυπάμε στο χέρι το μίγμα μας με την μαρέγκα που έχει κρυώσει στο ψυγείο. Η κρέμα είναι έτοιμη και την αφήνουμε να περιμένει λίγο.

Βάζουμε το παντεσπάνι που έχει κρυώσει στον φούρνο και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τα βύσσινα. Τα βύσσινα της κονσέρβας είναι άγλυκα. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο, αρκεί να είμαστε προετοιμασμένοι για την γλυκιά βόμβα που θα φτιάξουμε. Προτιμήστε τα άγλυκα. Στο κάτω κάτω σε γλυκό θα τα βάλετε!
Τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζουμί σε μέτρια φωτιά με 2-3 κουταλιές corn flour. Το βράζουμε και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει η υφή του κρεμώδης. Τότε προσθέτουμε και τα βύσσινα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 1-2 λεπτά.

Τώρα είναι όλα έτοιμα:
Το παντεσπάνι ψημένο, η κρέμα έτοιμη και τα βύσσινα βρασμένα.
Στρώνουμε τα βύσσινα πάνω από το παντεσπάνι με ένα κουτάλι και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα σιγά σιγά ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα στη φόρμα.

Ψήνουμε το γλυκό στον φούρνο για μία ώρα στους 175 βαθμούς κελσίου.
Όσο ψήνεται θα φουσκώνει.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει και να πέσει.

Έτοιμο το υπέροχο γλυκό μας!

The Ultimate Fails Compilation ✔

Ανακοίνωσαν Μίτσελ οι Ισπανοί, πλήγμα με Πίνο

Δεδομένη θεωρούν στην Ισπανία τη συνεργασία του Μίτσελ με τον Ολυμπιακό, καθώς το κρατικό κανάλι (TVE1), στο οποίο ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης ήταν επί χρόνια σχολιαστής, μετέδωσε ότι μεταξύ των δύο πλευρών επήλθε συμφωνία


Προφανώς απομένει πλέον το τελικό ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου ο Μίτσελ να βάλει την υπογραφή του (που είναι και το κύριο ζητούμενο) σε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό για τον επόμενο 2,5 χρόνια.
"Όπως χθες μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της TVE, ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό. Για το υπόλοιπο της σεζόν. Και δύο ακόμα χρόνια. Πολλή τύχη και μια αγκαλιά στους φίλους του", είναι το χαρακτηριστικό tweet του Χουάν Κάρλος Ριβέρο με τον οποίο ο Μίτσελ σχολίαζε παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια.
Από τον Ολυμπιακό προκύπτει ότι αναμένουν στην Αθήνα τον Ισπανό προπονητή για το τελικό ραντεβού με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη.
Άτυχος ο Πίνο
Άσχημα τα νέα για από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Πίνο καθώς τα αποτελέσματα της μαγνητική έδειξαν θλάση β' βαθμού στον αριστερό προσαγωγό. Χάνει το πρώτο ματς με τη Λεβάντε ο Κολομβιανός μέσος, κινδυνεύει να χάσει και τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις ο Κολομβιανός θα παραμείνει εκτός δράσης για δύο με τρεις εβδομάδες.
Από εκεί και πέρα τόσο ο Ιμπαγάσα όσο και ο Πάντελιτς συμμετείχαν κανονικά στην προπόνηση. Ατομικό ακολούθησε για ακόμη μια ημέρα ο Φουστέρ.




Βίντεο: Έβγαλε 55.850 ευρώ μέσα σε 2 δευτερόλεπτα!


Βίντεο: Έβγαλε 55.850 ευρώ μέσα σε 2 δευτερόλεπτα!

Ο υπερτυχερός οπαδός της ομάδας Miami Heat πέτυχε ένα καλάθι με το ένα χέρι από τα μισά του γηπέδου και έφυγε πλουσιότερος κατά 55.850 ευρώ.


Από τη Λάρισα στην Πάρμα…

Το ποδοσφαιρικό του όνειρο ζει ο Λάζαρος Φωτιάς. Ο νεαρός άσος της Επανομής, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2014 με την ιταλική Πάρμα. 
Από τη Λάρισα στην Πάρμα…
Τα φτερά του για το ιταλικό πρωτάθλημα άνοιξε ο Λάζαρος Φωτιάς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την Πάρμα μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Ο νεαρός αμυντικός φορούσε την φανέλα της Αναγέννησης Επανομής, όπου αντιμετώπιζε και πολλά οικονομικά προβλήματα. 

Έτσι, μεταγράφηκε στην Πάρμα, ενώ από εκεί θα παραχωρηθεί για έξι μήνες δανεικός σε κάποια άλλη ιταλική ομάδα, η οποία ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα επιστρέψει στην Πάρμα για να παραμείνει για τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του. 
sport-fm.gr

Δείτε τα ΕΝΣΗΜΑ σας στο ΙΚΑ μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ



Ηλεκτρονική υπηρεσία Ermis…Μέσω της ιστοσελίδαςwww.ermis.gov.gr, έχετε τη δυνατότητα να δείτε αλλά και να εκτυπώσετε την καρτέλα των ενσήμων σας στο… ΙΚΑ. Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες είναι σε θέση να εκδώσουν on-line και τυπώσουν απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ για τα έτη 2002 έως και σήμερα.

Για να χρησιμοποιήσετε την Ηλεκτρονική Υπηρεσία, θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και να συνδεθείτε στο site, δίνοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Επισκέπτεστε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και πιστοποιείτε την εγγραφή σας προσκομίζοντας:

• Νέα Άδεια Οδήγησης ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
• Το όνομα χρήστη (username) που εισάγατε στο ermis.gov.gr
• Το βιβλιάριο υγείας σας ή ένα απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης

Η διαδικασία αυτή γίνεται μόνο μία φορά και σας επιτρέπει πρόσβαση στην καρτέλα των ενσήμων σας ανά πάσα στιγμή και για κάθε χρήση.

10 αλήθειες για το μέλι !

























Η αλήθεια για το μέλι με κανέλα...



Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες. 

Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα: 


1)Καρδιοπάθεια 

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες. 


2)Αρθρίτιδα 

Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. 


3)Κυστίτιδα 

Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη. 


4)Πονόδοντος 

Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι σταματήσει να σας πονά. 


5)Χοληστερόλη 

Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμειγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.  Eάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από την χοληστερόλη. 


6)Κρυολόγημα 

Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια. 


7)Διαταραχές στομάχου 

Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα. 

Αέρια στομάχου (φουσκώματα) 

Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται από τα αέρια. 


8)Ανοσοποιητικό σύστημα 

Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών. 


9)Ακμή 

Δημιουργείστε πάστα με τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Εφαρμόστε τη για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και πλυθείτε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα. 



10)Κούραση 

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα. 

ΣυνδικαΛΗΣΤΕΣ ή συνδικαλιστές; Αποφασίστε!

Του Γιώργου Κράλογλου
Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι αυτοί οι λαϊκοί εργατοπατερούληδες των πραγματικά εργαζόμενων ότι μαζί με τον τριτοκοσμικό σοσιαλισμό και την αλά-γκρέκα ροζ αριστερά καταρρέει και το δικό τους παιχνίδι. Και ως υπεύθυνοι της αγανάκτησης όλων των πολιτών θα οδηγήσουν συντομότερα τις κρατικές επιχειρήσεις, που ακόμη λυμαίνονται, στα χέρια των ξένων επενδυτών. 

Είναι καιρός να καταλάβουν ακόμη ότι οι ντουντούκες που τους είχαν μοιράσει το 1975-1980 ο Καραμανλής με τον Παπαληγούρα για να προκάνουν το αριστερό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και το 1980-1985 ο Παπανδρέου με τον Αρσένη παριστάνοντας τους σοσιαλιστές για να στριμώξουν το ΚΚΕ θα γίνουν μπούμερανγκ και θα διαλύσουν και την τελευταία κρατική ΔΕΚΟ. Και ας μην περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ να τους σώσει. Με δανεικά δεν μπορούν να γίνουν λαμογιές. 

Είναι καιρός να καταλάβουν ότι οι πραγματικά εργαζόμενοι που ούτε γραμμή έχουν από κόμματα ούτε συντάσσονται με πολιτικές επιδιώξεις και τις κομματικές σκοπιμότητες που πιστά ακολουθούν οι φτηνοί εργατοπατέρες διαχωρίζουν σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία την θέση τους. 

Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην καταστροφή της ιδιωτικής οικονομίας της χώρας της 25ετίας 1950-1975 και πήραν το κράτος από το 35% συμμετοχής του στην οικονομία και το έφθασαν στο 75% για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τα διάφορα σχέδια... ότι οι πραγματικά εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους έχουν σιχαθεί. Μαζί όμως με τους εργαζόμενους, που δεν είναι συνάδελφοί τους γιατί οι εργατοπετέρες είναι τεμπέληδες και ζουν από τα λεφτά των εργαζομένων και των φορολογούμενων, τους έχει σιχαθεί και όλη η κοινωνία που την κατάντησαν σαν ζώα να στοιβάζονται και να κρέμονται στις πόρτες των λεωφορείων για να εξασφαλίσουν αυτοί τους ξεχωριστούς μισθούς και τα επιδόματα. Αυτά βέβαια περνάνε μόνο στην ελληνική Σοβιετία όπου δεν είναι όλοι ίσοι. Επειδή οι κρατικοί υπάλληλοι είναι ποιο ίσοι από τους άλλους. 

Είναι καιρός να σκεφθούν, (αν τους επιτρέπεται να σκεφθούν χωρίς κομματική άδεια) ότι η νομοτελειακή επιστροφή του κράτους στην ιδιωτική οικονομία με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν θα γίνει με όρους που θα θέσουν οι εργατοπατέρες αλλά οι εργαζόμενοι. 

Ας μην ξεχνάνε ότι πριν λίγους μήνες οι πραγματικά εργαζόμενοι φώναξαν την Εισαγγελία και την αστυνομία να ανοίξει τις πόρτες της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου και να τους απαλλάξει από τους εργατοπατέρες. 

Το σύστημα που ξέρανε τελείωσε. Κατέρρευσε όχι γιατί ξαφνικά αναπτύχθηκε η χώρα και εξωραΐστηκε η ελληνική πολιτεία. Αλλά γιατί δεν υπάρχουν άλλα λεφτά να φαγωθούν. Γιατί όταν μαζί με αυτούς που τα φάγανε τα λεφτά τρώγανε και οι εργατοπατέρες σκορπίζοντας αστήρικτα επιδόματα και συντάξεις στους οπαδούς τους δεν είχαν τον καιρό να αναλογιστούν ότι τα δανεικά πρέπει κάποτε να τα επιστρέψεις. 

Και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε επειδή κόπηκαν τα δανεικά. Τα λέω όσο πιο απλά μπορώ μήπως και την τελευταία στιγμή γίνει αντιληπτό ότι η χώρα δεν αντέχει άλλους συνδικαΛΗΣΤΕΣ. 

Δεν  αντέχει γιατί ζει και θα ζει με την ζητιανιά από τους άλλους Ευρωπαίους για 15-20 χρόνια ακόμη. Δεν αντέχει γιατί οι άνεργοι θέλουν δουλειά από επιχειρήσεις και όχι διορισμούς από τους εργατοπατέρες δίδοντας γη και ύδωρ στο κόμμα. 

Τα λέω αυτά απευθυνόμενος στους πραγματικούς συνδικαλιστές που ασφαλώς υπάρχουν και γνωρίζουν πως μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα τους όχι για να μπουν στην Βουλή και να ανέβουν στα υπουργεία όπως οι «αγωνιστές» διάλυσης της ιδιωτικής οικονομίας. Αλλά για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς του εργατικού κινήματος δημιουργώντας με την παρουσία τους και τον διάλογο τους θέσεις εργασίας και όχι κλείνοντας εργοστάσια. 

Αυτοί οι συνδικαλιστές ασφαλώς και υπάρχουν ακόμη και ας ψαχτούν με τους άλλους της συνδικαλιστικής απάτης να δουν τι μπορεί να γίνει. 

Ας θυμίσουν στους εργατοπατέρες του ολοκληρωτισμού  και τις δικές τους ευθύνες στην καταστροφή της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Ας τους θυμίσουν τις ευθύνες τους στην διάλυση της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας. Στην διάλυση της βιομηχανίας ελαστικών. Στην κατάρρευση της χημικής βιομηχανίας. Στην καταστροφή της παραγωγής λιπασμάτων. Στην διάλυση γιγαντιαίων κλωστοϋφαντουργικών συγκροτημάτων, βιομηχανιών ηλεκτρικών ειδών και συσκευών. Στην καταστροφή των βιομηχανιών υγιεινής, υγραερίου, οικοδομικών υλικών. Και τις ευθύνες τους στο κατρακύλισμα της ελληνικής χαλυβουργίας. 

Ας τους θυμίσουν τις ευθύνες τους στην κοινωνική πρόκληση όταν βυθίζουν στο σκοτάδι την χώρα, όταν δένουν τα καράβια, όταν καταδικάζουν τους επιβάτες σε ποδαρόδρομο και σε έξοδα ταξί όπως σήμερα με το μετρό, τα τρένα, το τραμ και τα λεωφορεία. 

Ας τους επαναφέρουν ακόμη στην μνήμη ότι ο Ωνάσης, ο Νιάρχος, ο Σκαλιστηρης, οι Καναδοί των ορυχείων και αρκετοί άλλοι πάτησαν και στο πρόσχημα των συγκρούσεων με τους συνδικαλιστές για να τα παρατήσουν και να φύγουν. 

Και πως όταν χάνονται τα όρια των ευθυνών όλα γυρνάνε και χτυπάνε τα κεφάλια των εργαζομένων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν.

george.kraloglou@capital.gr 
http://www.capital.gr

Η Ελλάδα, η Τουρκία και το «κυνήγι της αλεπούς»




Δ          Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Στο χθεσινό άρθρο υπογραμμίσαμε ότι για να πετύχει – και να μην οδηγήσει σε καταστροφή – μια στρατηγική πρωτοβουλία, όπως αίφνης ανακήρυξη ΑΟΖ, πρέπει να συντρέχει σειρά προϋποθέσεων(timing, εθνική στρατηγική, εποπτεία πεδίου).

 Αν βλέπεις το δέντρο, αλλά όχι το δάσος, δεν κινδυνεύεις απλά να την πατήσεις, κινδυνεύεις να παίξεις άλλο παιχνίδι από αυτό που νομίζεις και για λογαριασμό τρίτων, να γίνεις θήραμα από κυνηγός. Στην αργκό των μυστικών υπηρεσιών, λέει στρατιωτικός με σχετική προϋπηρεσία, το λένε «κυνήγι της αλεπούς».

Το ζώο οδηγείται έντεχνα σε διάφορους αδιέξοδους δρόμους, ώσπου να έρθει πια, σχεδόν μόνο του και εξ ανάγκης, εκεί που το περιμένει ο διώκτης. Αυτό έπαθε π.χ. ο Οτσαλάν που τον κατηύθυναν επιδέξια σε πέντε διαφορετικές χώρες, έως ότου προδομένος κι αποκαμωμένος μπει χωρίς αντίσταση στο αυτοκίνητο που θα τον οδηγούσε στο αεροπλάνο για την Τουρκία.



Σε ανάλογη παγίδα έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις αγορές, τα μνημόνια και τις δανειακές. Κάτι πολύ χειρότερο κινδυνεύει να πάθει η σημερινή κυβέρνηση, αν δεν μελετήσει πολύ προσεκτικά τα δεδομένα της υπόθεσης ΑΟΖ.

Πριν τη στρατηγική, ας δούμε το τελείως στοιχειώδες: την κατάσταση του υποκειμένου που θα εφαρμόσει και θα στηρίξει την υπόψιν στρατηγική πρωτοβουλία, του ελληνικού κράτους.

‘Όταν, το 2006-07, η Λευκωσία πρότεινε στην Αθήνα την οριοθέτηση ΑΟΖ, Ελλάδα και Κύπρος ήταν δύο σχετικά κανονικά κράτη, δεν υπήρχε οικονομική κρίση, η ΕΕ φάνταζε παντοδύναμη δομή και ο κόσμος πολύ σταθερότερος από σήμερα.

Τώρα, η ελληνική οικονομία υπέστη πρωτοφανή συρρίκνωση, αν όχι καταστροφή.

Η κρατική μας κυριαρχία ημικατελύθη και το κυπριακό κράτος ακολουθεί.

Η τρόικα, συλλογικός εκφραστής των Πιστωτών, υποχρεώνει την κυβέρνηση να νομοθετεί με το πιστόλι στον κρόταφο.

Στον λόφο των Μουσών, γνωστότερο ως Φιλοπάππου, δίπλα στην Ακρόπολη, κατεστραμμένοι μικροαστοί ζουν σε σπηλιές.

Ο αρχηγός του Ναυτικού εκπέμπει SOS για τα προβλήματα του όπλου του και οι εφημερίδες είναι γεμάτες δημοσιεύματα για τα προβλήματα των ενόπλων δυνάμεων. Η τρόικα κάνει ελέγχους στο Υπουργείο ‘Αμυνας. Ουδείς γνωρίζει αν θα υπάρχει ΕΕ και εμείς εντός αυτής σε τρία χρόνια. Ανατολικά, απειλείται Αρμαγεδδών χωρίς προηγούμενο.

 Αντιλαμβανόμαστε τη δυσφορία και απογοήτευση πολλών καλόπιστων και ειλικρινών πατριωτών για την κατάσταση, την επιθυμία τους να μην ήταν έτσι, την προσπάθειά τους να βρουν διέξοδο στα προβλήματα αυτά. Συμμεριζόμαστε επίσης την αγανάκτησή τους για τη διαχρονική, αδικαιολόγητη υποχωρητικότητα ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην ‘Αγκυρα, που συχνά καυτηριάσαμε.

Πατριωτισμός όμως δεν σημαίνει να παίρνουμε τις επιθυμίες μας για πραγματικότητα, ούτε να γινόμαστε έρμαια δημαγωγών και επιτήδειων τρίτων. Σημαίνει να αντιμετωπίζουμε με ευθύνη τα προβλήματα της χώρας, ενεργώντας κατόπιν, όχι προ σκέψεως.

Αυτό ισχύει και για τους εισηγητές της «σκληρής στάσης» για την ΑΟΖ εντός της κυβέρνησης.

Δεν κάνουμε δίκη προθέσεων.

‘Ολοι κάνουμε λάθη, ο Μεγάλος Πέτρος μάλιστα τα ονόμασε τον μεγαλύτερο δάσκαλό του – γι’ αυτό τον ονομάζουμε Μεγάλο.

Σημασία έχει να τα συνειδητοποιούμε εγκαίρως και να τα διορθώνουμε.

Δυστυχώς, κάθε μορφή εξουσίας φέρει μαζί της την οίηση, βασιλική οδό προς την καταστροφή και μια κατάσταση τόσο δύσκολη όσο η σημερινή δημιουργεί τον πειρασμό αναζήτησης λύσεων εκεί που δεν υπάρχουν.

Η χώρα όμως είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση για να αντέξει και μια μεγάλη ζημιά στην εξωτερική πολιτική.

Στις σημερινές συνθήκες δεν χρειάζεται να είσαι Ναπολέων ή να έχεις το υψηλότερο IQ του κόσμου, για να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να ανοίγεις καινούρια μέτωπα, ειδικά αν δεν έχεις σπουδαίο λόγο να το κάνεις, κι ότι πρέπει, αντίθετα, να επικεντρωθείς στη σωτηρία της χώρας και του λαού σου, στην ανόρθωση του κράτους, στην αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου που δέχονται.

Είναι φανερό, σε οποιονδήποτε έχει λίγο μυαλό και το χρησιμοποιεί ότι, αν επρόκειτο να επιλέξουμε μια στιγμή στα διακόσια χρόνια του νεοελληνικού κράτους για να ανοίξουμε τα όποια θέματά μας με την Τουρκία, η παρούσα θα ήταν η αναμφισβήτητα χειρότερη.

Η προσθήκη μιας κρίσης με την Τουρκία στα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας και στον οικονομικό πόλεμο που δέχεται,είναι ο συντομότερος τρόπος για να ολοκληρώσουμε την καταστροφή μας!

Αν νομίζετε ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα λάθος κάνετε, είναι ο ειδικός τρόπος του ελληνικού κρατικού υποκειμένου να καταστρέφεται, εξηγήσιμος με την ποιότητα και εξάρτησή του και ιστορικούς λόγους. Φανταζόμαστε ότι όσοι, με αγνά κίνητρα, έφεραν τον Οτσαλάν στην Ελλάδα για να τον σώσουν, μάλλον θα μετάνοιωσαν.

Στην πλειοψηφία τους οι «ενωτικοί» ήταν επίσης αγνοί πατριώτες, χωρίς όμως πολύ μυαλό στο κεφάλι τους, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, προφανώς δεν υπολόγισαν ότι θα φέρουν με τη δράση τους τα τουρκικά τανκς στη Λευκωσία.

Και η συγκέντρωση όλου του Στόλου στα ‘Ιμια, χωρίς κυβέρνηση με plan B, επέτρεψε τη φόρμουλα Χόλμπρουκ, το ανακοινωθέν της Μαδρίτης και πλείστα άλλα, που δεν ήταν στις προθέσεις όσων την αποφάσισαν. Κι αν το ψάξουμε, όλο και θα βρούμε κάποιον επιτήδειο τρίτο πίσω από τις φαεινές ιδέες. Κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να μαθαίνουμε από την ιστορία μας.

Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να«κατεβάσουμε τα βρακιά» απέναντι στην ‘Αγκυρα;

Το αντίθετο, πρέπει να ενισχύσουμε την αποτροπή μας.

Μπορούμε να το κάνουμε, ακόμα και στις σημερινές συνθήκες.

Πρέπει να το κάνουμε, ιδίως στις σημερινές συνθήκες.

‘Άλλο αυτό κι άλλο όμως να πηγαίνουμε μόνοι μας να προκαλούμε κρίσεις αυτή τη στιγμή και άνευ αποχρώντος ή εθνικά ωφέλιμου λόγου.

Αύριο: οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στους καιρούς του Μνημονίου

«Η Ελλάδα αύριο», 22.1.2013