Πεδίο μάχης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Δακρυγόνα και υλικές ζημιές

Σε πάνω από 10 υποκαταστήματων τραπεζών στη λεωφόρο Ικάρου έχουν προκληθεί υλικές ζημιές ενώ φωτιές έχουν ανάψει σχεδόν σε όλους τους κάδους απορριμμάτων.

Λίγο νωρίτερα σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η λεωφόρος Ηροδότου στην Αλικαρνασσό μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Αστυνομικές δυνάμεις έριξαν ποσότητα δακρυγόνων με σκοπό να απομακρύνουν ομάδες που φορούσαν κουκούλες και κράνη.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τα δακρυγόνα ήταν αφόρητα αποπνικτική με αποτέλεσμα οι ομάδες των κουκουλοφόρων να "διαλυθούν" και να φύγουν στους γύρω δρόμους.



Νωρίτερα σε όλη την Κρήτη


Στο Ηράκλειο οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από τις 19.00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Όταν έφτασε ωστόσο η ώρα να αποφασίσουν για τη διαδρομή της πορείας που θα πραγματοποιήσουν, υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιεξουσιαστές ήθελαν να κάνουν πορεία προς την Αλικαρνασσό όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές από άλλους φορείς επέμεναν η πορεία να κινηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τελικά δεν βρέθηκε κοινός τόπος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο δυο πορείες, η μια με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Μετά από αυτό μετακινήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις από το κέντρο της πόλης, προς την Αλικαρνασσό κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, προς τα οποία κατευθύνθηκε ομάδα διαδηλωτών από αντιεξουσιαστές και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Η κατάσταση ήταν τεταμμένη με αποτέλεσμα να προκληθούν τα παραπάνω επεισόδια και να δημιουργηθεί σκηνικό πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...