Η υπηρεσία BlackBerry Messenger έρχεται στα iPhone και τα κινητά Android

Σε λίγους μήνες θα προστεθεί και η δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων ή βιντεοκλήσεων μέσω ίντερνετ.
Toυ Κώστα Δεληγιάννη

Όπως είχε προαναγγείλει η BlackBerry εδώ και μήνες, η διάσημη υπηρεσία της BlackBerry Messenger θα πάψει πλέον να είναι αποκλειστικό προνόμιο των κατόχων των δικών της κινητών, καθώς επεκτείνεται σε ανταγωνιστικά λειτουργικά συστήματα.
Έτσι, όπως αναφέρεται στο επίσημο μπλογκ της καναδικής εταιρείας, το αργότερο μέχρι την Κυριακή θα αρχίσει η διάθεση του BlackBerry Messenger για smartphone με Android και τα iPhone. Οι αντίστοιχες εφαρμογές θα είναι δωρεάν και θα αναρτηθούν μέσω των Google Play και App Store. Επίσης, θα είναι συμβατές με Android 4.0 και άνω, όπως και iOS 6 ή 7.
Μέχρι σήμερα, η υπηρεσία messaging αποτελούσε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα των συσκευών BlackBerry, καθώς ήταν διάσημη για την αξιοπιστία και την ασφάλειά της. Προς το παρόν, οι ιδιοκτήτες iPhone και κινητών Android θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το BlackBerry Messenger για να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, ηχητικά μηνύματα και, βέβαια, γραπτά μηνύματα.
Ακόμη και σε αυτήν πάντως την περιορισμένη εκδοχή, η υπηρεσία έχει κάποιες χρήσιμες λειτουργίες, όπως ότι ενημερώνει τον χρήστη πως ο παραλήπτης έλαβε και διάβασε το γραπτό μήνυμά του ή ότι επιτρέπει τη δημιουργία ομάδων με έως και 30 χρήστες, που μπορούν να συμμετάσχουν στην ίδια συζήτηση.
Στο ίδιο μπλογκ, η καναδική εταιρεία αναφέρει πως σε μερικούς μήνες θα ενσωματώσει στις εφαρμογές για Android και iOS και τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων και βιντεοκλήσεων μέσω ίντερνετ. Μια λειτουργία που, προς το παρόν, έχουν μόνο οι κάτοχοι smartphone με λειτουργικό BlackBerry 10.
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...