Το πιο παχύσαρκο κράτος

Perierga.gr - Ναούρου, το πιο παχύσαρκο κράτος
Οι κάτοικοι έχουν εθιστεί στο γρήγορο και τυποποιημένο φαγητό σε βαθμό που να μην κυκλοφορούν καν φρέσκα φρούτα και λαχανικά! Ο άκρος μιμητισμός του μοντέρνου δυτικού τρόπου διατροφής καταστρέφει την υγεία των κατοίκων.

Όμως δεν ήταν πάντα έτσι καθώς οι παλιότερες φωτογραφίες δείχνουν ένα νησί με γυμνασμένους και καλοσχηματισμένους κατοίκους.
Μάλλον δεν θα μπορούσε παρά να είναι εθνικό άθλημα η άρση βαρών. Ειναι τόσο δημοφιλής μεταξύ των κατοίκων, που διοργανώθηκε εκεί μέχρι και παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι ιδιαίτερα περίεργο για τόσο μικρό κράτος.
Perierga.gr - Ναούρου, το πιο παχύσαρκο κράτος
Το νησί ήταν πλούσιο σε φωσφορικά κοιτάσματα που προέρχονταν από περιττώματα πουλιών. Η βιομηχανία φωσφόρου έκανε τους κατοίκους του Ναούρου έναν από τους πλουσιότερους λαούς του κόσμου. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η κακή οικονομική διαχείριση και η επικείμενη εξάντληση των αποθεμάτων φωσφόρου έφεραν το Ναουρού στο χείλος της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...