Κύπρος Νικολαΐδης-Καθηγητής Μικροχειρουργικής του Εμβρύου


Κύπρος Νικολαΐδης-Καθηγητής Μικροχειρουργικής του Εμβρύου-22/06/2012
King's College Hospital, Λονδίνο
Ο γιατρός που ανακάλυψε την Αυχενική Διαφάνεια -(τον υπερηχογραφικό έλεγχο για το σύνδρομο Down που πραγματοποιείται κατά την 11η-14η εβδομάδα κύησης), μια εξέταση-σταθμό στην ιστορία της προγεννητικής διάγνωσης- θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους «Πατέρες της Ιατρικής του Εμβρύου». Oι πρωτοποριακές επεμβάσεις του στη Μικροχειρουργική του Εμβρύου και το πλούσιο ερευνητικό του έργο τον καθιστούν μια διεθνή προσωπικότητα της Ιατρικής Επιστήμης.
Ιδρυτής του Fetal Medicine Centre στο King's College Hospital στο Λονδίνο όπου πραγματοποιεί τις πρωτοποριακές επεμβάσεις του στη Μικροχειρουργική του Εμβρύου,ταυτόχρονα διδάσκει εκπαιδευόμενους γιατρούς από όλο τον κόσμο που έρχονται για να αποκτήσουν κοντά του την ειδικότητα του. Ο ίδιος ίδρυσε επίσης την Κλινική και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, Fetal Medicine and Foundation στη Harley Street, τον ιστορικό δρόμο των γιατρών του Λονδίνου, που περπατήσαμε μαζί του, ακολουθώντας τον με τον φακό της εκπομπής «Ωραίοι ως Έλληνες» στη βρετανική πρωτεύουσα.
Καταιγιστική και άκρα γοητευτική προσωπικότητα, ο Κύπρος Νικολαΐδης παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του στην ελληνική τηλεόραση ,οδηγώντας μας στο συναρπαστικό ταξίδι της γέννησης, αλλά και εξηγώντας το πως η Ιατρική τον δίδαξε να βλέπει πίσω από τα συμπτώματα- τον ίδιο τον άνθρωπο.
Μια διαδρομή καθημερινότητας με έναν πρωτοπόρο της ιατρικής επιστήμης αντιστοιχεί σε εμπειρία εντυπωσιακών διαπιστώσεων, από τη μία για την απλότητα του βίου του και από την άλλη για την απόλυτη αγάπη του στη ζωή που τόσο θαυμαστά υπερασπίζεται στις πιο αδύναμες εκφάνσεις της, διασφαλίζοντας τις περισσότερες φορές τη συνέχεια της με τη σπάνια μικροχειρουργική δεξιοτεχνία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...