Έλληνες μετανάστες σε τροπικά νησιά

13Ζουν το δικό τους μύθο, όχι όμως στα νησιά της Ελλάδας, αλλά σε εξωτικά, μακρινά νησιά...
Έλληνες που κατοικούν μόνιμα σε μέρη που οι περισσότεροι ονειρεύονται να επισκεφτούν για διακοπές, συνδυάζουν εργασία και διαμονή με φόντο αμμουδερές ακρογιαλιές και κοκοφοίνικες. Να γυρίσουν πίσω; 
Φυσικά ούτε που το σκέφτονται…

Ο Χρήστος Πανοδήμος, εδώ και πεντέμισι χρόνια ζει στο Αρχιπέλαγος Σαμούι της Ταϊλάνδης. Αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες, αλλά τελικά άνοιξε το δικό του τουριστικό γραφείο στο νησί. Είναι παντρεμένος με Ταϊλανδή και δηλώνει: «σε αυτόν τον τόπο το μάτι χορταίνει».

Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή της Έλενας Σιδηροπούλου, η οποία από το 2000 κατοικεί στο νησί Σεν Τομά, μαζί με το γιο και τον σύντροφό της. Είναι δασκάλα χορού και διδάσκει μπαλέτο, σάλσα, αλλά και ελληνικούς χορούς στους κατοίκους του μικρού νησιού της Καραϊβικής. «Έλεγα πως θα ήθελα να ζήσω σε κάποιο νησί όταν βγω στη σύνταξη. Αλλά ρώτησα τον εαυτό μου: ‘’γιατί να περιμένω τόσο;’’ Απλώς εκμεταλλεύθηκα τη στιγμή», είπε στα «Νέα».

Το Μπαλί της Ινδονησίας έχει επιλέξει για μόνιμο τόπο κατοικίας ο Λεωνίδας Σπύρου και δεν το μετανιώνει. Ζει εκεί τα τελευταία επτά χρόνια και έχει ιδρύσει δικό του μεσιτικό γραφείο. «Το Μπαλί είναι η Μύκονος της Ινδονησίας. Η ζωή εδώ δεν σταματά ποτέ», λέει.

Ένα μικρό νησί της Ταϊλάνδης είναι πλέον η πατρίδα του Βαγγέλη Συρίγου, ο οποίος έχει δημιουργήσει το δικό του resort. Ο ίδιος λέει ότι το νησί ξεχωρίζει επειδή έχει «υπέροχες παραλίες, απλότητα και πολλά χαμόγελα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...