Serious Men: Μαθήματα Ζωής από τον Hank Moody


Προσοχή! Ενδέχεται κάποια από τα μαθήματα ζωής να αποτελούν spoilers!
Εν αρχή, για πολλούς ευνόητους iconic λόγους, αλλά και με αφορμή τα 52α γενέθλια του ηθοποιού που τον ενσάρκωσε-απογείωσε-αποθέωσε, ην ο τεράστιος Hank Moody του Californication. Ένας χαρακτήρας που όχι απλά δίδαξε, αλλά διαμόρφωσε σημεία του σύγχρονου αντρικού ΣΧΕΠ (Σχεσιακού Προσανατολισμού). Καμία υπερβολή. Μόνο ανοιχτά μάτια και μυαλά για τις διδαχές του Hank, ενός ειδωλικά αντιφατικού αντρικού προτύπου που -για να το ολοκληρώσω όσο λόγια το ξεκίνησα- εξασφάλισε την αυθεντικότητα και τον μύθο παίζοντας από πολύ (ΠΟΛΥ) χαμηλά.
Ας αρχίσει το διάβασμα:
"A moment of awkwardness is far better than a night of loneliness"
 
Για κάθε άντρα, υπάρχει εκεί έξω αυτή η Μία. Όχι, όχι η ανήλικη κόρη του Bill που γνώρισες στην πρώτη σεζόν. Η "μία και μοναδική", εκείνη την Γυναίκα που θα ορίσει τη ζωή ενός άντρα και που θα αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς (πολύ συχνά και πόνου) για ολόκληρη τη ζωή του. Για τον Hank, αυτή ήταν η Karen, η γυναίκα που με αφετηρία πάντα την ανεξήγητη ψυχοσύνθεσή του πλήγωσε περισσότερο από οποιαδήποτε.
 
Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να μην είναι διατεθειμένος ένας πατέρας να κάνει για χάρη της μονάκριβης κόρης του. Ακόμη κι αν καμιά φορά, δεν μπορεί να κρατήσει την υπόσχεση του ούτε για μια βόλτα για παγωτό.
Το να έχεις την ευκαιρία να κάνεις σεξ με μια όμορφη (τουλάχιστον για τα μάτια σου) γυναίκα και να ΜΗΝ το κάνεις είναι πράξη που ισοδυναμεί με αχαριστία-προδοσία της αντρικής φύσης και θα έπρεπε να διώκεται ποινικά.
Καμιά φορά (πολλές φορές) το μόνο που χρειάζεται είναι ένα τζιν, ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά και ένα απλό μαύρο T-shirt ή πουκάμισο. Grooming, my ass.
 
Καμιά φορά (πολλές φορές) ο ιδανικός τρόπος να μάθεις καλύτερα μια γυναίκα που μόλις γνώρισες είναι να κάνεις σεξ μαζί της στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου και του μέλλοντα συζύγου της.
Μπορείς να πειράξεις όποια γυναίκα θέλεις, αλλά ΟΧΙ τις γυναίκες των φίλων σου. Ο Hank θα μπορούσε να χτυπά φιλικά τον πωπό της Marcy για ώρες συνεχόμενες χωρίς να προκύψει τίποτα παραπάνω από αγάπη μεταξύ φίλων.
Ψάξε όση ώρα θες. Δεν θα βρεις πιο αποτελεσματικό αφροδισιακό για τις γυναίκες από έναν έξυπνο και κυρίως πνευματώδη άντρα.
Ειδικά δε, αν είναι και διάσημος συγγραφέας...
Σε όποιο φιλόξενο κρεβάτι κι αν βρίσκεται το σώμα σου, η ψυχή σου θα είναι πάντα δίπλα στην οικογένεια που δημιούργησες.
 
Ποτέ μην κάνεις την αισιόδοξη σκέψη ότι έπιασες πάτο. Μπορεί να έχεις πρόβλημα με το αλκοόλ, να σε έχει παρατήσει για 15η φορά η μοναδική γυναίκα που αγαπάς, η κόρη σου να μην θέλει να σε δει στα μάτια της κι εκεί που τρέχεις να κουρνιάσεις σε στάση εμβρύου στην μπανιέρα όπως έχει κουοτάρει ο Στέφανος Τριαντάφυλλος εδώ, να βγαίνει στη φόρα ότι έχεις κάνει σεξ με ανήλικη και να (κατα)δικαστείς γι' αυτό.
Αν φιλοδοξείς να γίνεις συγγραφέας χωρίς να έχεις ζήσει για κάποιο σεβαστό διάστημα στο όριο ή αγκαλιά με κάποιο καταστροφικό πάθος, ίσως πρέπει να περιμένεις λίγο ακόμα.
 
Η California και το Hollywood δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσουν να αγιάσεις ακόμη κι αν είσαι ορκισμένος hater.
Όχι άλλα κλισέ για την αντρική φιλία. Ναι, ο Hank θα μπορούσε να φάει σφαίρα(ες) για τον κολλητό του και κάτι σαν ατζέντη Charlie Runkle. Να, στην ανάγκη πιέστηκε να κάνουν ένα τρίο με μια squirter απλά για να δει τον φίλο του λίγο πιο ανεβασμένο ψυχολογικά.
 
Οι άντρες χρειάζεται ενίοτε να λύνουν τις διαφορές τους με τα χέρια.Πιο συγκεκριμένα, το να πλακώσεις στις μπουνιές κάποιον που πρόσβαλε τη γυναίκα σου σε ένα πάρτι δεν είναι και ο πιο πολιτισμένος τρόπος, αλλά εκτιμάται δεόντως. Ειδικά απ' την γυναίκα σου.
Η αυτοπεποίθηση είναι ο μισός δρόμος για το κρεβάτι την καρδιά μιας γυναίκας. Όσο χάλια κι αν πήγαιναν τα πράγματα στη ζωή του, ο Hank δεν θα συστηνόταν ποτέ μίζερα σε μια γυναίκα. Αντίθετα, αυτός ο αέρας του "θέλω να ζήσω τη ζωή στα άκρα-άραγε έχεις καθρέφτη στο δωμάτιό σου για να κοιτιέσαι την ώρα που κάνεις σεξ;" που αποπνέει ο Hank όταν καλείται να συστηθεί, ανοίγει διάπλατα το δρόμο της επιτυχίας.
Είναι προτιμότερο να ζητάς συγγνώμη κάθε δυο μέρες από αυτούς που πλήγωσες (σε σημείο που να μην την ακούνε καν) παρά να μην ζητάς καθόλου.
 
Δεν υπάρχουν δεσμευμένες γκόμενες. Υπάρχουν μόνο γκόμενες που δεν τόλμησες να προσεγγίσεις. Ο Hank δεν είχε τέτοια θέματα. Πήδηξε ακόμη και την γκόμενα του RZA.
 
Όλοι οι άντρες γεννιούνται με έμφυτο το ταλέντο να αναγνωρίζουν πότε η κόρη τους τα έχει φτιάξει με ένα κωλόπαιδο που αργά ή γρήγορα θα την πληγώσει άσχημα.
Η ζωή θα σε σκοτώσει. Εκτός από φυσικά, θα σε σκοτώσει και συναισθηματικά. Όπως έχει πει και ο ίδιος ο Hank, "πιθανότατα, το να ανυπομονείς για να συμβεί κάτι είναι καλύτερο απ' το να το έχεις στην πραγματικότητα. Έχω ακούσει ότι η ικανοποίηση είναι ο θάνατος της επιθυμίας".
To χιούμορ χαλυβδώνει τον χαρακτήρα σου. Ακόμη κι όταν ένας μπάτσος σε χτυπήσει με όλη του τη δύναμη στο τελευταίο σημείο που θα ευχόσουν να σε χτυπήσει κάποιος τόσο δυνατά και σε στέλνει κατευθείαν στο χειρουργείο.
Είναι cool να οδηγείς μια Porsche του '91. Αρκεί να έχει το ένα φανάρι της σπασμένο.
"Get it in while you can. It'll all be gone soon"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...