Να κοιμόμαστε μπρούμυτα….


Όσοι κοιμούνται μπρούμυτα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βλέπουν σέξι όνειρα! Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής εργασίας.
Ερευνητές στο Χόνγκ Κόνγκ εξέτασαν 670 φοιτητές, συγκεντρώνοντας στοιχεία για την στάση τους κατά τη διάρκεια του ύπνου, για το περιεχόμενο των ονείρων τους, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι κοιμούνται μπρούμυτα, βλέπουν περισσότερα ερωτικά όνειρα από τους υπόλοιπους.
Παράλληλα, υπάρχει και μια αρνητική παράπλευρη συνέπεια, αφού οι «ερωτύλοι» υπναράδες περιγράφουν πως νιώθουν έντονα συναισθήματα καταδίωξης, δεσίματος και σωματικού περιορισμού.
Ποιος είναι ο λόγος για όλα αυτά; Όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, έχει να κάνει με την λιγότερη οξυγόνωση του εγκεφάλου, κάτι που προκαλεί συναισθήματα «φυλάκισης».
Όπως λέει ο επικεφαλής της έρευνας, «όταν κοιμόμαστε δεν χάνουμε την επαφή μας με το εξωτερικό περιβάλλον, τα ερεθίσματα του οποίου ενσωματώνονται στα όνειρά μας πολύ περισσότερο από όσο  αντιλαμβανόμαστε».
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφραστείτε ελεύθερα, πείτε ότι θέλετε αλλα μην βρίζετε χυδαία για να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, κάτι που δεν το θέλουμε!

Ευχαριστούμε...